Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.10.2020 | Af: Michael Frederiksen

39 medarbejdere mister deres arbejde i Fr.havn

Vice President og Site Manager Poul Knudsgaard: - Det er træls dag på 'den gamle Diesel-fabrik', men jeg tror, at alle kolleger, som har været tæt på dette forløb. ved, at vi har gjort, hvad vi kunne for at minimere afskedigelser.
39 medarbejdere på MAN Energy Solutions i Frederikshavn mister i dag deres arbejde. Fyringerne rammer begge afdelinger, det sige på Niels Juels Vej og Service Centret på havnen.

 

I slutningen af juli meddelte den tyske virksomhed, at den er økonomisk hårdt ramt af blandt andet corona-krisen. 3.950 stillinger forsvinder - heraf 3.000 i Tyskland og 270 i Danmark.

- Det er træls dag på "den gamle Diesel-fabrik", men jeg tror, at alle kolleger, som har været tæt på dette forløb ved, at vi har gjort, hvad vi kunne for at minimere afskedigelser. Men efter nøje at have analyseret og vurderet situationen gennem de seneste måneder, står firmaet nu i en situation, hvor det desværre er nødvendigt at justere kapaciteten, udtaler Vice President og Site Manager i Frederikshavn, Poul Knudsgaard.

I første omgang forsvinder "kun" 59 stillinger i Danmark med henholdsvis 39 i Frederikshavn, 12 i København og 8 i Holeby.

- Siden første udmelding i sommer om MAN Energy Solutions restruktureringsprogram, er der blevet iværksat en række afbødende tiltag for at minimere omfanget af personaletilpasninger. Udmeldingen i sommer om reduktioner drejede sig om cirka 270 stillinger i Danmark. På sigt bliver det væsentligt færre end de 270 afskedigelser, da vi gennem et tre-årigt program forventer, at en stor del af reduktionerne kan foregå ved naturlig afgang. Ligeledes er der områder, hvor vi forventer vækst og dermed vil vokse. Men vi kan desværre ikke udelukke, at der vil komme flere afskedigelser i løbet af de næste tre år, selvom vi vil gøre alt for at undgå det, understreger Poul Knudsgaard.

MAN Energy Solutions har hovedkontor i Tyskland og beskæftiger cirka 14.000 medarbejdere fordelt på mere end 120 lokationer på verdensplan. I Danmark har MAN Energy Solutions 2.100 ansatte.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close