Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.10.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Forældrepar tiltalt for grov vold mod deres børn

Et burmesisk forældrepar, der de seneste år har holdt til på forskellige adresser i Frederikshavn, var onsdag for retten i Hjørring, hvor de var tiltalt efter straffelovens paragraf 245 og 266 om vold af særlig rå eller brutal karakter og trusler. Vold og trusler, som det er anklagemyndighedens påstand, de har udsat to af deres børn for.

 

Ifølge anklageskriftet har forældreparret over længere periode ugentligt været voldelige overfor deres to børn på henholdsvis otte og 11 år ved at slå dem og rive dem i håret og true dem om selvsamme, oplyser TV2 Nord.

I forbindelse med onsdagens retsmøde, som var det første i sagen, kom det frem, at begge tiltalte nægter sig skyldige i grov vold og trusler, mens de begge erkender, at de hver i et enkelt tilfælde har slået deres børn. Der skulle dog ifølge de tiltalte ikke være tale om grov vold, hvorfor de nægter sig skyldige i paragraf 245.

Under afhøringen forklarede den 39-årige mor, at hun er af den opfattelse, at hun, hendes 41-årige mand og deres i alt fire børn levede en harmonisk tilværelse, og det blev suppleret af faren, der blandt andet fortæller, hvordan de ofte legede sammen - især i weekenderne, hvor han havde fri fra sit aftenarbejde.

Børn havde mærker på arme og ben
Forældreparret forklarede, at de i deres barndom i Burma - som nu bærer det officielle navn Myanmar - begge er blevet slået, og at det var en del af deres egen opdragelse, men de afviste, at de skulle have hverken truet eller slået deres børn mere end de to gange, hvor deres påstand altså er, at der ikke var tale om grov vold.

Anklageren spurgte under afhøringen af forældrene ind til, hvad de kan have af forklaring på, at deres børn påstår, at de har været voldelige mod dem, og her var forældrenes forklaring, at det måske kan skyldes en vis forvirring hos børnene, når de under lange videoafhøringer har skullet svare på mange svære spørgsmål.

Efter forældrene havde afgivet forklaring, var tre vidner i form af lærere fra børnenes skole indkaldt, og her lød det samstemmende, at de to børn har haft mange skrammer og mærker på ben og arme. Mærker, der ifølge børnenes forklaring til lærerne, kom som følge af faldskader på en hoppepude, der ligger i nærheden af familiens hjem i Frederikshavn.

Går efter udvisningsdom
Myndighederne blev opmærksomme på familien, da datteren før sommerferien tog kontakt til en af sine lærere. Pigen fortalte, at hendes far var voldelig over for hendes mor, og at hun også selv bliver slået med en pind af sin far. Pigen gentog ifølge TV2 Nord sin historie over for først skolelederen og siden en medarbejder ved Frederikshavn Kommune.

Ifølge vidneforklaringerne var børnenes skolegang præget af, at de ofte var trætte, sultne og i flere tilfælde ikke ordentligt klædt på til årstiderne. Derudover melder de samstemmende om adfærdsændring hos børnene, efter de før sommerferien blev tvangsflyttet.

Anklagemyndigheden går efter en udvisningsdom til de to tiltalte, mens der også søges erstatning til de to børn. Børnene er blevet videoafhørt forud for onsdagens retsmøde, men deres udsagn vil først blive bragt under næste retsdag.

Da første retsdag blev længere end forventet, er der brug for at finde yderligere tid, og det er derfor nu uvist, hvornår der falder dom i sagen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close