Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
28.10.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Elever løb 13.769 kroner ind til Barnets Blå Hus

Fra venstre ses Anna Marie Thusgaard fra Barnets Blå Hus Frederikshavn og fire af eleverne fra elevrådet på Frydenstrandskolen - Anne Cecilie, Josephine, Diana og Mads.
Skolernes Motionsdag fik en helt særlig betydning for eleverne på Frydenstrandskolen i Frederikshavn. Her valgte eleverne at afvikle et motionsløb til fordel for Barnets Blå Hus, som hjælper børn og unge fra hjem med alkohol- og stofmisbrug.

 

Mødre, fædre, bedsteforældre, onkler og tanter måtte til lommerne, da eleverne i 4.-7. klasse på Frydenstrandskolen inden efterårsferien arrangerede et motionsløb.

Til Skolernes Motionsdag havde elevrådet på skolen valgt, at løbet ikke kun skulle handle om at løbe mange kilometer, men også at samle penge ind til at hjælpe børn og unge, som har det svært.

Elevrådet besluttede sig derfor for at støtte Barnets Blå Hus i Frederikshavn, som er et støttetilbud til børn og unge fra hjem med alkohol- og stofmisbrug og deres familier.

- Vi ville rigtig gerne støtte noget lokalt, og så valgte vi Barnets Blå Hus, siger Mads, som er medlem af skolens elevråd.

Stor glæde i Barnets Blå Hus
Ruten, som eleverne fra Frydenstrandskolen skulle løbe, lå i naturområdet lige ved siden af Palmestranden. For hver kilometer sponsorerede elevernes familier mellem en og fem kroner. Alle elever måtte have op til fem sponsorer.

I alt lykkedes det eleverne at løbe hele 13.769 kroner ind, som går ubeskåret til Barnets Blå Hus' arbejde.

- Vi blev meget glade, da vi fik at vide, børnene på Frydenstrandskolen ville samle ind til os ved at lave motionsdagen om til et sponsorløb. Det er jo fantastisk, når børn hjælper børn. Og også stort, at elevernes netværk valgte at støtte op om børnenes fine projekt, siger Anna Marie Thusgaard, som er terapeut i Barnets Blå Hus.

Mange børn vokser op med misbrug

Udover penge til at hjælpe andre børn og unge har motionsdagen også givet eleverne noget at tænke over. I Danmark sidder der i gennemsnit et-to børn i hver skoleklasse, som har en far eller mor med et alkoholmisbrug.

- Det må være meget frygteligt. Man skal hele tiden tænke på, hvordan ens forældre har det. Og har ikke tid til sig selv, siger Mads fra elevrådet.

- Det må også være forfærdeligt at gå hjem og have en klump i maven, fordi man ikke ved, hvordan ens mor eller far har haft det i løbet af dagen, og hvad de har lavet, siger Josephine, som også sidder i elevrådet.

Hvis man har en mor eller far, der drikker eller tager stoffer, kan man kontakte Barnets Blå Hus i Frederikshavn på 61 24 14 57.


 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close