Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.10.2020 | Af: Michael Frederiksen

Skærum får 265.000 kroner fra Nordea-fonden

Se hele landet ved at klikke på ikonet under artiklen.
Skærum Sogneforening har fået 265.000 kroner fra Nordea-fondens "Her bor vi"-pulje, og der er en million kroner på vej til Østerby fra samme pulje.

 

I Skærum skal pengene gå til etablering af en samlingsplads med et insekthabitat og en sansemotorisk legeplads.

På Læsø skal der opsættes en helårsbadebro ved stranden i Østerby.

I alt har Nordea-fonden modtaget mere end 513 ansøgninger fra 471 småbyer. Det svarer til, at samlet mere end hver tredje mindre bysamfund har søgt "Her bor vi"-puljen, og det får Nordea-fonden til at lægge ekstra otte millioner kroner oven i den 60 millioner kroner store pulje.

- Vi er overvældede og overraskede over den store interesse. Samlet set har vi modtaget ansøgning fra mere end hver tredje landsby og mindre bysamfund i landet. Det understreger, den fornemmelse vi havde i forvejen, at de små bysamfund formår at løfte i flok for at realisere deres drømme, siger direktør Henrik Lehmann Andersen fra Nordea-fonden, der støtter gode liv.

Nordea-fonden vil med puljen inspirere de mindre lokalsamfunds drivkræfter og give plads til de ofte oversete potentialer, som kan samle byen og dens beboere.

- Vi ser puljen som et økonomisk rygstød til de lokale ildsjæle. Mange steder har man foruden vores støtte selv rejst midler via kommunen, lokale indsamlinger og andre fonde, siger Henrik Lehmann Andersen.

Ansøgningerne spænder vidt, men alligevel er der nogle klare tendenser. Aktivitetspladser, shelters og legepladser hitter, og der er mange stier, broer og multibaner blandt de 61 støttede projekter, som fordeler sig over hele landet. Flest småbyer i Syddanmark har fået støtte efterfulgt af Sjælland, Midtjylland, Nordjylland og Hovedstaden.

I alt uddeler Nordea-fonden 31,8 mio. kroner i denne anden og sidste uddelingsrunde. Samlet set ender Nordea-fonden med at støtte 139 projekter med samlet 67,9 mio. kr.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close