Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.10.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Kommune hjælper fyrede hos MAN Energy Solutions

MAN Energy Solutions fyrede i går 39 medarbejdere i Frederikshavn. I den forbindelse står Frederikshavn Kommune med Jobcenter Frederikshavn klar til at hjælpe de ansatte videre til nye jobs.

 

- Det er enormt ærgerligt, når vi mister vigtige arbejdspladser i Frederikshavn Kommune. Det kan ikke undgå at ramme både den enkelte og lokalområdet hårdt. Derfor vil vi bestemt også gøre vores til, at de berørte medarbejdere kan komme godt videre, siger John Karlsson (S), der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune.

Derfor vil Jobcenter Frederikshavn gennem flere forskellige indsatser støtte de berørte medarbejdere igennem processen.

Allerede i morgen, fredag 30. oktober, starter Jobcenter Frederikshavn sin indsats. Her er jobcenteret nemlig inviteret med til et informationsmøde for medarbejdere hos MAN Energy Solutions, hvor Jobcenter Frederikshavn vil være til stede og fortælle om, hvordan de kan hjælpe de berørte medarbejdere.

- Vi står klar til at hjælpe, hvor vi kan. Det gør vi blandt andet igennem en ny hotline, hvor de berørte medarbejdere kan få råd, vejledning og sparring omkring jobåbninger, oprettelse af CV, tilmelding som ledig med mere, fortæller John Karlsson.

Derudover arbejder Jobcenter Frederikshavn med brobygning til relevante lokale virksomheder og kigger samtidig på muligheden for at få dispensation til at søge midler fra Statens Varslingspulje, der skal bruges til at hjælpe medarbejderne. Der skal normalt være tale om en større afskedigelse for at kunne søge puljen. Ved større afskedigelser forstås, at mindst 50 procent af medarbejderne på et arbejdssted med mindst 20 ansatte afskediges.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Per Frank Paulsen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close