Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.10.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Kreative og nysgerrige 1.g'ere laver film til unge

Trods COVID19-restriktioner fortsætter 1. g’erne på htx i Frederikshavn deres filmprojekt med Frederikshavn Kommune, hvor man skal lave film om svære emner som for eksempel sorg til de unge.

 

Før efterårsferien havde man besøg af Jette Sloth, sundhedskoordinator, og Lise Jørgensen, pædagogisk konsulent, fra Frederikshavn Kommune for starte projektet. Siden har man arbejdet sig frem i takt med, at man har lært de mediemæssige færdigheder, der kræves til at lave film.

Og nu var dagen så kommet, hvor der skulle film i kassen. Alle eleverne var samlede fra kl. 13 til 17, og så gik man ellers i krig. Også unge, der har gennemlevet en hård tid, var på besøg for at blive interviewet. Vennan Vithieatharam fra Frederikshavn kom og skulle interviewes om sorg:

- Jeg har faktisk gået på htx i Frederikshavn for nogle år siden, så jeg er rigtig glad for at være her i dag. Jeg skal interviewes om sorg, som jeg har haft tæt inde på livet. For mig handler det om at kunne håndtere sorgen – ikke så meget at komme over den.

Louise Toftemark er lærer på projektet, og hun synes, eleverne er kreative og nysgerrige:

- I undervisningen har de lært en hel masse om filmteknik, lyssætning, klipning og dramaturgi. De er virkelig gode, og jeg glæder mig rigtig meget til at se filmene, udtaler Louise Toftemark.

Også fra Frederikshavn Kommune er man spændte på resultatet.

- Allerede da de kom og præsenterede deres idéer til filmen kunne jeg se, at de tænkte helt anderledes, end jeg havde forventet. Kan de indfri deres oplæg, så bliver resultatet virkelig godt, vurderer Jette Sloth.

1. g’erne skal lave film, der handler om blandt andet sorg, angst og depression, som Frederikshavn Kommune vil bruge i deres arbejde med unge, som har det svært.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close