Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.10.2020 | Af: Andreas O. Hansen

Vanvittigt høge-comeback - 1-5 blev til sejr på 7-5

ISHOCKEY Fredagens hjemmekamp mod SønderjyskE bød på en af de vildeste perioder set i Nordjyske Bank Arena. Først var White Hawks tæt på at smide det hele med tre SønderjyskE-scoringer på to et halv minut, inden de selv fik vendt 1-5 til 7-5 på et vanvittigt comeback, ført an af aftenens mand i skysovs - Lucas Andersen.

 

Jari Pasanen havde igen rystet posen, og det betød, at 600 kampsjubilar Rasmus Søndergaard dannede første back-par med Mads Larsen, mens Lucas Andersen var tilbage og indtrådte i andenkæden med Nikolaj Krag Christensen og Justin Shugg. Joachim Blichfeld, som mange glædede sig til opleve, spillede i førstekæden med Sebastian Brinkman og Jesper Jensen.

Liam Folkes, som også spillede i Nordjyske Bank Arena for første gang, var nede i fjerdekæden med Radim Piroutek og Mikkel Bertelsen. Høgene måtte forsat undvære profilen Alexandr Bumagin, der døjer med eftervirkninger fra en skade.

SønderjyskE's Yannick Vedel havde første store chance efter 24 sekunder, men Mathias Seldrup lukkede af ved stolpen. Minuttet efter var det Joachim Blichfeld, der testede gæsternes keeper, Patrick Galbraith, på en god mulighed fra slottet.

Der var masser af fart i skøjterne og spillet bølgede frem og tilbage. Efter syv minutter var Lucas Andersen særdeles tæt på over to omgange. Først på en tværpasning, hvor Galbraith leverede en TV-redning, og straks efter på en styring foran mål.

Her havde de fleste set pucken inde, men i stedet blev det SønderjyskE, der spillede hurtigt op af banen og løb fra høgenes førstekæde. Steffen Frank kunne derfor skøjte uhindret ind i slottet og placere pucken mellem benene på Seldrup til 1-0 i tiden 7:49.

Udligningen skulle Brock Beukeboom have stået for efter 12 minutters spil, da han blev spillet fri ved modsatte stolpe. Afslutning kom dog for langsomt, så Galbraith kom på plads.

Kort efter var det stolpen, der stod i vejen for høgene, inden SønderjyskE lagde et godt pres på. Seværdig hockey i højt tempo og med ganske få spilstop.

White Hawks havde flest chancer i de sidste fem minutter af perioden, men Seldrup måtte dog også hive en stor redning frem, med hjelmen, inden Joachim Blichfeld og Sebastian Brinkman slog kontra med to minutter igen.

Blichfelds pasning lå måske en smule for sent, så Brinkman kom alt for tæt på Galbraith, til sin afslutning. Stillingen forblev derfor 1-0 til SønderjyskE efter 20 underholdende minutter. 11-10 førte gæsterne også skudstatistikken.

White Hawks fik virkelig gæsterne på hælene fra anden periodes start. Et langt pres førte til flere store chancer, og SønderjyskE fik ikke ryddet op.

Helt fortjent kunne White Hawks derfor også udligne efter tre minutters spil. Flot samspil mellem Thomas Søndergaard, Gorm Topholt og Mads Larsen sendte sidstnævnte helt fri ved modsatte stolpe, og sikkert kunne Larsen skyde pucken i mål.

Minuttet efter jublede de i SønderjyskE's boks, og pucken var også faretruende tæt på mållinjen, under Seldrup. Så meget at dommerne måtte tage video i brug, men inde var den ikke. 

Midtvejs var Jesper Jensen særdeles tæt på at bringe White Hawks foran, da han driblede sig ind til Galbraith og gik efter det fjerneste hjørne - Galbraith fik dog sat handsken på.

God tænding på spillet, masser af fysik, og dommerne lod spillerne spille ishockey. 11 minutter inde i perioden gik den dog ikke længere for Mads Larsen og Mads Eller, som kom i klammeri ved banden. To minutters udvisning til hver.

I 4 imod 4 spillet var White Hawks tæt på, men skarpheden manglede. Det gjorde den ikke for Cameron Brown, der på en firstimer klappede den op i målhjørnet fire minutter før pausen.

Perioden sluttede med et undertal til WH, som de flot klarede sig igennem. Skudstatistikken hed 20-18 i til SønderjyskE, som også førte 2-1.

Den stilling holdt bare 17 sekunder af tredje periode, før gæsterne havde pucken i mål. WH's førstekæde snorksov, og Mathias Seldrup var langt ude af målet. Yannick Vedel skulle derfor bare prikke den i tom kasse.

Og så faldt White Hawks fuldstændig sammen. To yderligere mål til gæsterne inden for to minutter, og WH fejlede totalt i defensiven. Fra 1-2 til 1-5 på to et halvt minut. Det førte til målmandskifte hos hjemmeholdet. Mathias Seldrup gik ud og ind kom Kevin Frydkjær. Sidstnævnte glemmer aldrig den indskiftning.

White Hawks udnyttede chancen i sit første powerplay, da Lucas Andersen reducerede til 2-5 efter fem minutters spil. Jesper Jensen og Frederik Bjerrum stod for oplægget.

Yderligere spænding fik Justin Shugg bragt ind i kampen bare et halvt minut senere. 3-5 assisteret af Lucas Andersen, og Nikolaj Krag Christensen.

Samme Shugg tog dog en tåbelig udvisning i angrebszonen efter seks minutter og bremsede kortvarigt WH's momentum.

Lucas Andersen, White Hawks bedste mand, slog dog til igen midtvejs, og gæsternes føring var tilbage på kun et mål. 10 vilde minutter og spændingen intakt, og aftenens helt var ikke færdig.

5-5 med fem minutter igen. Lucas Andersen med et hattrick - wauw han viste energi og vilje. Han er nu oppe på ni mål i sin første sæson i Frederikshavn. Dermed er han Metal Ligaens næstmest scorende spiller.

6-5 og så måtte vagterne bede tilskuerne, rundt i arenaen, om sætte sig ned i deres vilde jubel. Alle havde glemt alt om corona og påbud.

Mads Larsen stod for føringsmålet med fire minutter igen, assisteret af Justin Shugg og Joachim Blichfeld. Og så skiftede SønderjyskE også keeper.

Vagterne kom på arbejde igen, da Joachim Blichfeld scorede i tomt mål med 30 sekunder igen, og da alle rejste sig efter slutsignalet, og klappede høgene af isen efter det flotte og vanvittige comeback, var der ikke meget at gøre.

Vild vild periode, som heldigvis er foreviget på TV-bånd - den vil blive husket længe.

Søndag er der returopgør i SønderjyskE med kampstart kl. 15.00.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Andreas O. Hansen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close