Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
21.11.2020 | Af: Michael Frederiksen

Hardam viser sin sympati for det frie erhverv

Mette Hardam er vokset op med en far, der har været skipper på en fiskekutter i mere end 40 år.
Mette Hardam, byrådsmedlem og Venstres borgmesterkandidat i Frederikshavn Kommune, deltager i dagens demonstration i København.

 

Det er ikke kun traktorer, der i dag har sat kurs mod København. Det har også en lang række fiskekuttere, og en god portion af dem er fra Nordjylland. De er sejlet mod Langelinie, hvor de skal mødes med landmændene, der deltager i traktordemonstrationen.

De demonstrerer for at hylde grundloven, fordi de ikke mener, at minkkrisen er blevet håndteret korrekt. Fiskerne kommer fra hele Danmark, blandt andet Læsø, Bornholm, Skagen, Hirtshals og Strandby.

Og på en af fiskekutterne, der har sat kurs fra Strandby mod Langelinie, er byrådsmedlem Mette Hardam.

- Jeg er med for at vise min sympati for det frie erhverv: Landbrug og fiskeri, fortæller hun til TV2 Nord og uddyber:

- En ting er, at vi ikke kan redde minkerhvervet, men vi skal i hvert fald sikre os, at det aldrig gentager sig. For hvem er så de næste? Fiskerne, landbruget? Nok er nok, det gælder også her. Og det er jeg helt enig i.

Hun er selv vokset op med en far, der har været skipper på en fiskekutter i mere end 40 år, og hun har derfor nære relationer til erhvervet. Hun håber, at dagens demonstration kan være med til at gøre en forskel.

- Uanset hvem ministeren har været, har fiskeriministeren aldrig været særlig populær. Men ministeren og dagsordenen skulle gerne være der for erhvervets skyld og ikke modsat, mener Mette Hardam.

Der har været ni forskellige fiskeriministre over de seneste 10 år.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Lasse Burholt

FOTO: Lasse Burholt

FOTO: Lasse Burholt

FOTO: Lasse Burholt

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close