Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.11.2020 | Af: Michael Frederiksen

Ni borgmestre kæmper for at bevare Bredbåndspulje

Hele Danmark skal løftes ind i den digitale fremtid og dermed tage del i de muligheder, den tilbyder ikke mindst landdistrikterne i form fjern- og hjemmearbejdspladser og nye erhvervsmuligheder. Derfor bør regeringen bevare Bredbåndspuljen.

 

Sådan lyder budskabet i en kronik i dagens Jyllands-Posten, der er skrevet af ni borgmestre - blandt andre Birgit S. Hansen, Frederikshavn Kommune, og formanden for Landdistrikternes Fællesråd.

- Hvert år siden oprettelsen i 2016 har Bredbåndspuljen bidraget til at løfte mange danskere ind i den digitale fremtid. Mange af dem bosiddende i landdistrikterne. Uden puljen kommer de resterende adresser til at kigge langt efter udsigten til et hurtigt og stabilt internet og dermed adgangsbilletten til de digitale muligheder, står der i blandt andet i kronikken.

Da regeringen fremlagde sit finanslovsudspil i slutningen af august, var det uden Bredbåndspuljen og dens 100 millioner kroner, som siden 2016 har givet støtte til bredbåndsprojekter over hele landet.

Det er dén beslutning, de ni borgmestre og formanden for Landdistrikternes Fællesråd nu opfordrer regeringen til at genoverveje i de nuværende finanslovsforhandlinger.

- For på trods af klima-, energi- og forsyningsministerens påstand om det modsatte, kommer markedet ikke til at løse dét her problem. Derfor vil vi gerne opfordre regeringen til at bevare Bredbåndspuljen, som i den grad er med til at binde Danmark sammen, hvilket jo også er regeringens egen målsætning, fremgår det af kronikken.

Kronikken kan læses i dagens Jyllands-Posten og på JP.dk (kræver abonnement).

Følgende er underskrivere:
Birgit S. Hansen (S), borgmester i Frederikshavn Kommune
Holger Schou Rasmussen (S), borgmester i Lolland Kommune
Jan Petersen (S), borgmester i Norddjurs Kommune
Christina K. Hansen (S), borgmester i Holbæk Kommune
Carsten Rasmussen (S), borgmester i Lejre Kommune
Bo Hansen (S), borgmester i Svendborg Kommune
Thomas Adelskov (S), borgmester i Odsherred Kommune
Leon Sebbelin (B), borgmester i Rebild Kommune
Tonni Hansen (SF), borgmester i Langeland Kommune
Steffen Damsgaard, formand for Landdistrikternes Fællesråd

 

BillederTilføj billede


FOTO: Jens Skriver Steffensen, TV2 Nord

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close