Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.11.2020 | Af: Michael Frederiksen

Kollerup har smækket kassen i til Nordjylland

Regionsrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen (DF): - Brevet viser, at den socialdemokratiske regering ikke aner, hvad den har gjort, og at den slet ikke forstår erhvervslivet.
I et brev har erhvervsminister Simon Kollerup (S) fortalt en række nordjyske virksomheder, at de ikke længere vil få støtte, selvom krisen kradser mere end nogensinde efter den nordjyske nedlukning.

 

- Brevet viser, at den socialdemokratiske regering ikke aner, hvad den har gjort, og at den slet ikke forstår erhvervslivet. Fra min tid i Mærsk ved jeg alt om, hvor svært det kan være at tilbageerobre internationale salgsmarkeder, hvis man en gang har tabt dem. Det tager måneder at genvinde, og alligevel smækker Kollerup kassen i. Denne gang forværres erhvervslivets stilling af, at regeringen har brændemærket Nordjylland internationalt som et nyt Wuhan, siger Erik Høgh-Sørensen fra Tolne, regionsrådsmedlem for Dansk Folkeparti.

- Derudover ligner regeringens henvisninger til EU’s lovgivning om statsstøtte et forsøg på at forsinke erstatningen til minkavlere og andre. Når man nedlægger et helt erhverv, er der jo ikke tale om statsstøtte, men erstatning og ekspropriation. Regeringen holder folk hen med snak, siger Erik Høgh-Sørensen, der er tidligere EU-korrespondent for Ritzau.

Erhvervsministeriet har skrevet et brev til en række nordjyske virksomheder, hvori det fremgår, at de ikke vil modtage støtte efter 22. november, fordi nu var Nordjylland åbnet op.

I brevet står ifølge Erik Høgh-Sørensen blandt andet:

"Med ophævelsen af restriktionerne i Nordjylland vil ordningen være gældende for perioden fra og med 6. november til og med 22. november, hvorefter der ikke længere ydes kompensation fra pendlingslønkompensationsordningen."

Brevet blev 23. november 2020 sendt som et lyn fra en klar himmel til en nordjyske række virksomheder og erhvervsorganisationer.

 

BillederTilføj billede


FOTO: MH?yer

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close