Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.11.2020 | Af: Andreas O. Hansen

White Hawks lider endnu et nederlag - taber 3-4

Frederikshavn White Hawks led endnu et nederlag i rækken, da de tirsdag aften tabte 3-4 til Esbjerg Energy hjemme i Nordjyske Bank Arena. En rigtig skidt første periode, som høgene tabte 0-3, gav et svært udgangspunkt fra start, selvom man kom bedre med i anden og tredje periode.  

 

Bortset fra Aleksandr Bumagin og Christian Miertiz var høgene fuldtallige til aftenens opgør. Radim Piroutek fik chancen i førstekæden i stedet for Bumagin. Dermed var Liam Folkes sendt tilbage i fjerdekæden.

Esbjerg lagde klart bedst ud og kom frem til flere store muligheder i første periode. Mest opløftende var WH's tredjekæde med et godt første-skift. Her fik både Thomas Søndergaard og Mikkel Bertelsen et par store chance.

Hurtig gik det dog den anden vej, da Mathias Mølgaard lagde en fejlpasning i egen zone og gav gæsternes Sune Hjulmand frit skud mod mål - Mathias Seldrup fik dog skinnen på. Noget kunne tyde på, han kom på overarbejde i målet mod sin gamle holdkammerater.

Efter både syv og ni minutter var han i hvert fald på plads igen på to gennembrud til vestjyderne, men tredje gang blev lykkens gang for Esbjerg.

Metal Ligaens topscorer, Brady Shaw, skøjtede op langs banden og skar let igennem WH-defensiven og ind foran mål. Her lagde han pucken op i fjerneste hjørne med baghånden. 10 minutter spillet og 1-0 til gæsterne.

Ikke meget mere end et minut skulle der gå på haluret, og så stod der 2-0. Craig Puffer viste skarphed og lagde pucken i mål.

3-0 blev det også i powerplay, hvor Seldrup igen, over flere omgange, først redede høgene, men til sidst blev presset for stort helt tæt inde foran mål, og Christian Wejse slog en retur op i nettaget.

Esbjerg var også tættest på 4-0, selvom White Hawks sluttede perioden i overtal. 6-12 vandt gæsterne skudstatistikken efter de første 20 minutter, hvor de også var klart bedst - 3-0 var billigt sluppet for høgene.

Anden periode startede noget mere opløftende, hvor høgene havde tre store chancer for en reducering inden for de første par minutter.

Esbjerg fandt dog hurtig rette gear og lagde pres på hjemmeholdet igen. En lang spilsekvens i WH's zone resulterede i en for hård tackling fra Mathias Mølgaard. Korrekt 5 + 20 minutter for en checking to the head. Det lignede en opgivende handling fra Mølgaard, og han kørte da også direkte i omklædningsrummet uden brok.

Esbjerg spillede pucken rundt i næsten alle fem minutter, men udbytte fik de ikke. Her skal WH's box-play have ros, og også Mathias Seldrup leverede tre store redninger.

Straks man blev fuldtallig, fik White Hawks selv chancen i overtal. Lucas Andersen var tæt på med en styring, men Esbjergs nye stærke og store lånekeeper, Mads Søgaard, viste sin klasse.

Tynd udvisning til Kristians Rubins gav gæsterne powerplay med seks minutter igen. Seldrup lukkede af igen med ny stor redning, og WH overlevede.

Endnu en tynd udvisning, som kun hovedommer Niclas B. Lundsgaard så, satte lidt kog i tilskuerne. Heldigvis fik Esbjerg ikke gavn af "foræringen", og største chance tilfaldt faktisk White Hawks.

Justin Shugg kom afsted på en friløber og blev forhindret i sin afslutning. Straffeslag, som Shugg selv tog sig af, men tabte overfor Mads Søgaard.

Tredjekæden, høgenens klart mest fightende, fik med et minut igen udbytte af deres hårde arbejde. Thomas Søndergaard fik pucken foran mål og løftede den op i målhjørnet.

1-3 efter anden periode. Skudstatistikken hed 21-16 til gæsterne.

Et hurtig reducering var nødvendig, hvis der skulle spænding ind i opgøret, og den kom efter fem minutter.

Liam Folkes førte pucken ind i zonen, og hvad der lignede et forsøg på en tværpasning endte i målet. Om den ramte en Esbjerg-spiller på vejen, eller Mads Søgaard selv styrede den i mål, var svært at se - mærkeligt så det i hvert fald ud.

En Interference-udvisning og Esbjerg, der skød pucken ud af spil hele to gange i samme undertal, gav høgene 5 mod 3 powerplay, i  mere end to minutter. Men øv, den store mulighed for en udligning blev misbrugt, og specielt førstekæden leverede et jammerligt overtalsspil. Derfor forsat et mål op til Esbjerg med 10 minutter igen.


Spændingen blev dog punkteret med syv minutter igen, da der ikke blev ryddet op foran WH-målet, og Adam Cracknell slog en retur i kassen til 4-2.

Kampen blev afsluttet med overtal til høgene og et par gode chancer, men Mads Søgaard hev flere gode redninger frem.

White Hawks forsøgte tidligt med keeperen ude til fordel for en ekstra markspiller. Det gav pote, da Lucas Andersen scorede til 3-4 med halvandet minut igen.

Tættere kom White Hawks ikke, og Esbjerg vandt derfor kampen. En kamp, der startede rigtig skidt, men blev bedre i anden og tredje periode. Men de store profiler svigter i de afgørende situationer, blandt andet på straffeslag og et misbrugt 5-mod-3 overtal i over to minutter.

Det var White Hawks' syvende nederlag i de seneste ni kampe. Høgene er blot ét point foran Herlev på syvendepladsen. Netop Herlev er - for anden gang på seks dage - WH's udebanemodstander fredag aften i Spar Nord Bank Arena. Herlev imponerede i aften med en 3-2-sejr ude over SønderjyskE. Herlev har i sine tre seneste kampe besejret Aalborg, Frederikshavn og SønderjyskE.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Andreas O. Hansen

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close