Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.11.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Sommerhusområde i Lyngså får hjertestarter

Annalise og Poul Pedersen med den nye hjertestarter i Lyngså.
I Lyngså stod gruppen "Harevænget" i spidsen for at samle ind til en hjertestarter ved Hjerteforeningens Landsuddeling 30. august. Nu er hjertestarteren hængt op ved Harevænget 4 i Lyngså. Hjertestarteren er tilgængelig hele døgnet.

 

Det giver tryghed, at der nu er en hjertestarter i sommerhusområdet, og den gør området til et mere trygt sted at bo, hvis en nabo, et kært familiemedlem, en kollega eller andre falder om med hjertestop.

Hjertestarteren er et resultat af, at gruppen "Harevænget" gik 15 ruter ved Hjerteforeningens Landsuddeling og dermed fik en gratis hjertestarter.

- Når et medmenneske bliver ramt af et hjertestop, kan hurtig hjælp og en hjertestarter betyde forskellen på liv eller død. I år blev der over hele landet samlet ind til 100 nye hjertestartere, der i disse måneder bliver sat op over hele landet. Ved en fælles indsats er der taget vigtige skridt til at få flere hjertestartere op at hænge. Det skaber tryghed, siger Hjerteforeningens adm. direktør, Anne Kaltoft.

Hjertestop på dagsordenen

Landsuddelingen 2020 nåede ikke op på samme antal deltagere og uddelte hjertestartere som i 2019. Corona-pandemien er sandsynligvis den primære årsag. Dels blev Landsuddelingen flyttet fra maj til august, dels begyndte smittetallet at stige i Danmark i begyndelsen af august, hvilket har fået mange til at være ekstra forsigtige.

- Corona-pandemien har nok desværre betydet, at fokus er fjernet fra, at 15 mennesker hver dag falder om med hjertestop. Vi vil arbejde for, at hjertestop, livreddende genoplivning og hjertestartere igen kommer på dagsordenen. For der er mange liv at redde, siger Anne Kaltoft.

Formand for Hjerteforeningen i Sæby, Merethe Gaardbo, har foretaget den formelle overdragelse af Hjertestarteren. Hun roser gruppen for den flotte indsats - en indsats, som nu er med til at gøre, at beboerne i sommerhusområdet ved Lyngså kan føle sig mere trygge.

Lokal ildsjæl
Laila og Kim Jensen har stået i spidsen for indsamlingen sammen med forældrene Annalise og Poul Pedersen, som bor på Harevænget.

Laila og Kim Jensen var også aktive i Landsuddelingen i 2019, hvor de samlede ind til en hjertestarter, som er sat op ved deres bopæl på Oldendorffsvej 8 i Frederikshavn til fordel for hele det omkringliggende boligområde.

Deres store indsats for Hjerteforeningen relaterer sig til deres nære familie, hvor flere er hjertesyge. I øvrigt gør ægteparret også en stor frivillig indsats i sportsforeninger til fordel for børn og unge.

Laila og Kim Jensen giver udtryk for, at de er klar til at deltage i fremtidige indsamlinger med henblik på at få sat flere hjertestartere op.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close