Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.11.2020 | Af: Marcus Linkhorst

Uddannelsesminister besøgte MARTEC virtuelt

Corona har lukket meget ned. Også uddannelserne har været lukket ned, og derfor havde uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen(S) i dag inviteret sig med til undervisningen hos MARTEC.

 

Ministeren ville gerne se, hvordan undervisningen foregik og høre elevers input til nedlukning af uddannelser.

Og undervisningen, Ane Halsboe-Jørgensen var med i, handlede i høj grad om elektroteknik, som ikke lige er det, hun har mest styr på, erkender hun.

- Det var ikke lige mit område, men alligevel fik underviseren formidlet det på en interessant område, og det var med et højt niveau. Eleverne var også aktive og gode til at byde ind, så det var en god oplevelse, fortæller hun til Kanal Frederikshavn.

Nordjylland blev for nylig pålagt ekstra restriktioner, som gjorde, at uddannelserne og skoler blev lukket delvist eller helt ned. Derfor vil Ane Halsboe gerne høre fra studerende fra hele landet - og i denne omgang Nordjylland.

- Jeg vil gerne række ud til de studerende for at høre, hvad deres tanker er om denne omgang, som er hård en af slagsen - hvordan går det egentlig? Er der en corona-træthed at spore? Og er der noget, jeg skal vide som minister omkring det område, så jeg evt. kan gøre noget anderledes politisk.

Siden foråret, hvor corona ramte, har uddannelser været lukket i meget tid. Ane Halsboe er også enormt glad for, at man trods restriktioner kan sende eleverne afsted i skole, selvom det er under andre forhold.

- Det er selvfølgelig utrolig vigtigt, vi kan bevare hverdagen hos de unge mennesker. Det betyder noget, de kan bevare det sociale liv. Det kunne jeg også mærke på eleverne, jeg snakkede med. Det har også høj prioritet hos Mette Frederiksen at holde uddannelserne åbne.

Det er langt fra første gang, Ane Halsboe viser sin kærlighed til de maritime uddannelser og MARTEC. Hun lægger heller ikke skjul på, at den uddannelse betyder noget for hende.

- Den betyder meget. Det er først og fremmest en rigtig god uddannelse, som har et stærkt fællesskab. Og så er det vigtigt, at der er en sammenhæng mellem uddannelse og arbejdsmarked, og det er der her.

Ane Halsboe har ad to omgange besøgt MARTEC, efter hun blev udnævnt til uddannelses- og forskningsminister 27. juni 2019.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Marcus Linkhorst

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close