Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.11.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

I dag: 75 år siden, at TRIGON A/S blev stiftet

Etableringen af el-, vand- og kloakforsyning til den store flygtningelejr, der var etableret på Knivholts og Røntveds marker blev startskuddet til TRIGON.
I dag er det præcis 75 år siden, at aktieselskabsregistret satte sit stempel på det dokument, der bekræftede, at tre frederikshavnske håndværkere havde stiftet det fælles aktieselskab TRIGON.

 

Selskabets navn var hentet fra det græske ord for trekant, fordi de netop var tre stiftere.

De tre håndværkere var Ejvind Dyhr, Christian Jørgensen og Willy Jørgensen. De havde allerede i nogle måneder haft et tæt samarbejde om at etablere el-, vand- og kloakforsyning til den store flygtningelejr, der var etableret på Knivholts og Røntveds marker vest for Frederikshavn til at huse de tusindvis af tyske flygtninge, der var strandet i Frederikshavn efter krigens slutning.

Som forretningsfører i det ny aktieselskab antog de civilingeniør Bent Bøgh, der kom fra Aalborg. Han var en yderst driftig leder, og inden arbejdet i flygtningelejren var afsluttet, havde han skaffe nyt opgaver til firmaet, blandt andet for kommunen med kloakering af Vestergade.

Imidlertid opstod der uenighed mellem de tre indehavere om driften af TRIGON. Striden gik i hårdknude, og det endte med, at alle tre ejere afhændede deres aktier til Bent Bøgh, som herefter var eneaktionær. Bent Bøghs hustru, Inge, stod for kontoret og bogholderiet, og sammen drev de firmaet med succes.

I 1950’erne var aktiviteten så omfattende, at der blev ansat en ingeniør, Ole Jensen, og en medarbejder på kontoret, Gerda Qvist. Det var i forbindelse med nogle større fabriksbyggerier, blandt andet fiskekonservesfabrikken på Constantiavej, der i dag stadig er aktiv under navnet Amanda Seafoods.

TRIGON havde planlagt et større jubilæumsarrangement, men har på grund af corona-pandemien valgt at udsætte festen til 31. august næste år.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close