Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.11.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Går 20 pladser frem i erhvervsvenlighed

Det bliver stadig mere attraktivt at drive virksomhed i Frederikshavn Kommune. Den årlige analyse af erhvervsklimaet i samtlige 98 kommuner udført af Dansk Industri placerer Frederikshavn Kommune på en 20. plads, og det er en fremgang på hele 20 pladser.

 

Placeringen på DI-listen har svinget år for år, men det er værd at lægge mærke til, at Frederikshavn Kommunes erhvervsklima set over en længere årrække har været i støt fremgang. Kommunen er gået fra en 86. plads i 2010 til nu at være den 20. mest erhvervsvenlige ud af 98 kommuner.

- Fra Frederikshavn Erhvervsråd skal lyde et stort tillykke til kommunen – det er fuldt fortjent. Jeg vil gerne rose byråd og forvaltning for en helhjertet indsats. Det er en fantastisk rejse, vi har været på sammen, siger erhvervsrådsformand Karl Erik Slynge.

Analysen fra DI bygger dels på statistiske informationer, dels på en spørgeskemaundersøgelse blandt produktionsvirksomheder. I Frederikshavn Kommune har 97 virksomheder deltaget i undersøgelsen. De repræsenterer 3589 arbejdspladser.

- I Erhvervshus Nord er vi stolte over kommunens placering i analysen. Den er udtryk for, at erhvervet anerkender den indsats, som den kommunale forvaltning og Jobcentret har ydet gennem en årrække, siger erhvervsdirektør Niels Bay Christensen og fortsætter:

- Ser vi på de forskellige kategorier i analysen, vil jeg fremhæve "Dialog med kommunen", som er gået fra 46. til 14. pladsen. Det er et udtryk for, at virksomhederne føler sig set og hørt, og det kvitterer de for i bedømmelsen.

Erhvervsdirektøren fremhæver også forvaltningens og Jobcentrets indsats, når det gælder arbejdskraft. Gennem Move North er det lykkedes at tiltrække højtkvalificerede medarbejdere, og kommunen har ligeledes succes med at tiltrække udenlandsk arbejdskraft til de brancher, hvor der ikke er tilstrækkeligt med lokal arbejdskraft.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close