Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.10.2022 | Af: Michael Frederiksen

Skattestyrelsen: - Det er gået over al forventning

Borgmester Birgit S. Hansen bød de 16 nye skattemedarbejdere velkomne i de midlertidige lokaler i Kattegat Silo.
- Det er gået over al forventning. Vi har haft nogle super velkvalificerede ansøgninger i Frederikshavn. Vi oplevede en stor alsidighed i ansøgerfeltet, og som vestjyde glæder det mig, at mange havde et glimt i øjet til ansættelsessamtalerne. Det var en kanon oplevelse, siger underdirektør Helle Kisum, Skattestyrelsen.

 

Frederikshavn får i løbet af 2023 et nyt skattecenter. Det får til huse i det gamle posthus i Skippergade. Helle Kisum kan ikke sige noget om, hvornår skattecentret åbner, men allerede i går begyndte de første 16 medarbejdere i midlertidige lokaler i Kattegat Silo.

- Vi kunne ikke vente længere, for vi har nogle opgaver, som skal løses nu, fortæller Helle Kisum.

I første omgang er der ansat 15 medarbejdere og en funktionsleder, Tove Thorius. Organisatorisk hører skattecentret i Frederikshavn under Skattestyrelsen i Ringkøbing. Her har Helle Kisum 14 funktionsledere under sig, og med Tove Thorius i Frederikshavn er der nu 15 funktionsledere i de to byer.

- Jeg er slet ikke i tvivl om, at Ringkøbing og Frederikshavn kan noget sammen. Det er to byer, som på flere måder ligner hinanden, selv om de ligger i vest og nord, udtaler Helle Kisum.

Skattecentret i Frederikshavn er en del af regeringens ambition om at styrke og reformere skattekontrollen i Danmark. Medarbejderne hører under afdelingen ”Opkrævning og Betaling”, som varetager opkrævninger og betalinger for hele den samlede Skatteforvaltning og dermed er med til at sikre det årlige skatte- og afgiftsprovenu på cirka 1,1 milliarder kroner. Opgaverne i Frederikshavn kommer primært til at bestå af udbetaling af udbytterefusioner, bogføring og renteberegning.

Helle Kisum oplyser, at skattecentret i Frederikshavn får mellem 100 og 150 medarbejdere.

De første 16 er altså allerede rykket ind i Kattegat Silo.

- Vi har fået en fantastisk modtagelse. Både borgmesteren og kommunaldirektøren besøgte os på åbningsdagen, og vores midlertidige lokaler i siloen er super lækre. Hold da op en udsigt. Vi føler os meget velkomne i siloen, som har sørget for, at alt var klart, da vi flyttede ind. Vi kom selv med vores it-udsyr, men resten klarede folkene i siloen i samarbejde med Administrations- og Servicestyrelsen, siger Helle Kisum.

I Kattegat Silo er direktør Martin Pedersen glad for at kunne hjælpe Skattestyrelsen.

- Vi har mange strenge at spille på, og vi tilfredsstiller mange behov. Skattestyrelsen havde brug for midlertidige lokaler, som var lige til at flytte ind i, og det fandt vi hurtigt en løsning  på, siger Martin Pedersen.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close