Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
23.07.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

11-årig er frivillig på Museet Sognefogedgården

Se flere fotos under artiklen.
11-årige Catharina Christensen bruger sin sommerferie som frivillig på Museet Sognefogedgården i Frederikshavn. Hun bor i Øster Holmen og går på Vendsyssel Friskole i Mosbjerg.

 

- Jeg elsker historien og det at kunne være en del af et levende museum. Min bedstemor tog mig med på Museet Sognefogedgården, og jeg kunne rigtig godt lide den måde, de har museum på, fortæller Catharina Christensen.

Hendes mor, Pia Christensen, fortæller, at datteren glædede sig så meget til endelig at kunne komme på et museum, hvor hun kunne arbejde, som man gjorde i gamle dage og komme så tit, hun ville.

- Vi har været ude og finde tøj til hende, så hun kunne ligne en pige på gården fra gamle dage, og hun er endda gået i gang med at strikke sit eget sjal, fortæller Pia Christensen.

Catharina Christensen er frivillig på lige fod med de "gamle" frivillige. Hun viser blandt andet de gæster rundt, der har børn med. Hun lærer børnene, at vaske som i gamle dage, fortæller om gårdens spøgelseshistorier med mere.

- Jeg møder ind med de andre frivillige og hjælper med at åbne og lukke. Jeg laver også det trælse arbejde som at gøre rent på museet, vaske op og rydde op, men det hele hører jo med til det at være frivillig, forklarer Catharina Christensen.

Hun vil også gerne deltage i de arrangementer, som museet holder for de frivillige, som frivilligtur og frivilligfrokoster med mere. Catharinas største problem lige nu er, at hun snart skal på ferie, for så kan hun ikke komme på museumsgården.

Anette Jørgensen, som er formand og frivillig på Museet Sognefogedgården, er super glad for, at Catharina Christensen er startet som frivillig.

- Vi mangler frivillige som så mange andre frivillige foreninger gør rundt om efter coronaen, så da Catharina kom og ville være frivillig, var det kærkomment. Og Catharina passer så fint ind i vores jargon på museet. Hun forstod hurtigt at komme ind i rollen som ung pige i huset og er god til at huske gårdens historie. Næsten samtidig med Catharina startede der to piger mere, som havde været forbi til undervisning gennem Madskolen i den første uge af skolernes sommerferie. De rundviser også børn, når de er der og er ligeledes klædt ud, fortæller Anette Jørgensen.

Ud over de unge piger, har museet været så heldig at få to nye voksne frivillige, hvoraf den ene skal stå for at holde styr på børne- og unge-gruppen på museet.

- Indtil hun er kommet ordentligt i gang, har vi stoppet for tilmeldingerne til denne gruppe. Vi regner med, at gruppen kommer virkelig i gang til efterårsferien, hvor vi igen i år skal have Halloween på museet. Børnene er vores fremtid, og vi skal derfor have dem til at interessere sig for det at være frivillige, for uden at de unge "lærer" at være frivillige, har vi som museum og andre foreninger ingen fremtid, fastslår Anette Jørgensen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close