Gå til hoved-indhold
20 november. 2023

11-årige Lucas fra Strandby fulgtes på banen med Mæhle i Parken

  • 1 af 3
    Lucas Krogsgaard blev afleveret i VIP-indgangen, hvor han blandt andet så spillerne ankomme.
  • 2 af 3
    Læg mærke til ØVI-banneret i Parken. Joakim Mæhle kan altid glæde sig over opbakning fra barndomsklubben Østervrå IF.
  • 3 af 3
    Efter kampen fik Lucas Krogsgaard taget dette billede med Joakim Mæhle som kulminationen på en uforglemmelig oplevelse i Parken.
Af: Michael Frederiksen

FODBOLD: 11-årige Lucas Krogsgaard fra Strandby vandt en konkurrence på DBU's hjemmeside og var derfor indløberbarn, da Danmark fredag aften kvalificerede sig til EM-slutrunden i Tyskland med en sejr på 2-1 i Parken over Slovenien.

- Han var helt oppe at køre efter den oplevelse, og han vil aldrig have vasket sin hånd igen, griner Ditte Krogsgaard, som er mor til Lucas Krogsgaard, der spiller på FfI's U13-hold.

Skæbnen ville, at strandbynitten holdt målscorer Joakim Mæhle fra Østervrå i hånden, da spillerne løb ind på banen. Det var ikke planlagt på forhånd, men det vender vi tilbage til. 

Først skal vi lige høre, hvordan i alverden det gik til, at Lucas Krogsgaard blev indløberbarn, som DBU kalder det.

- Jamen, jeg opdagede på DBU's hjemmeside, at der var en konkurrence, hvor de søgte 22 indløberbørn til kampen mod Slovenien. Man skulle være mellem 7 og 11 år, maksimum 145 centimeter høj, og man skulle passe størrelse 152 i tøj, fortælller Ditte Krogsgaard.

Hun tilmeldte sin søn, men regnede selvfølelig ikke med at vinde. 10 dage før kampen modtog hun en mail fra Hummel om, at Lucas Krogsgaard var blandt de heldige vindere.

- Jeg troede, det var spam, men fandt ud af, at den var god nok, da der kom et tre sider langt brev fra DBU, hvor vi blandt andet kunne se tidsplanen. Her stod der også, at børnene skulle være forberedt på klare sig uden deres forældre i en del af tiden, fortæller Ditte Krogsgaard.

Fredag gik turen så til København. Lucas og Ditte Krogsgaard ankom til VIP-indgangen, hvor tre koordinatorer fra DBU tog pænt imod de 22 indløberbørn, der alle fik en kæde om halsen, inden de sagde farvel til deres forældre.

Hererfter gik børnene ned i deres omklædningsrum, hvor der lå 11 slovenske landsholdstrøjer og 11 danske landsholdstrøjer. I første omgang gik Lucas Krogsgaard over til de danske trøjer, men han ombestemte sig og trak den slovenske trøje over hovedet. Det kom han ikke til at fortryde, for det betød, at han skulle holde en af de danske spillere i hånden.

Lucas Krogsgaards første landsholdstrøje var med Mæhle på ryggen, og han havde også fået Mæhles autograf via et familiemedlem, som kendte Mæhles familie. Derfor var det naturligvis drømmen at holde Mæhle i hånden, og den unge FfI'er troede ikke sine egne øjne, da Joakim Mæhle kom over til ham. Hvor heldig har man lige lov til at være?

- Det var en kæmpe oplevelse for Lucas, der gik på banen med Mæhle som en af de bageste og med et rigtigt stoneface, griner Ditte Krogsgard.

Hun fulgte det hele fra tilskuerpladserne, hvor hun cirka en en halv time inde i første halvleg fik selskab af sin søn.

Efter kampen var spillerne flinke til at møde publikum, og Lucas Krogsgaard hilste blandt andre på Mohamed Daramy, Frederik Rønnow og igen Joakim Mæhle. 

Ud over oplevelsen, som strandbynitten glæder sig til at fortælle sine fodboldkammerater om, fik han en ny landsholdstrøje.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...