Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
27.06.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

11 dimissioner og 288 dimittender på EUC Nord

I Frederikshavn afviklede htx Frederikshavn dimission med elever på scenen og gæster i salen i Det Musiske Hus – coronastyle.
EUC Nord holdt Store Dimittenddag fredag og lørdag i Frederikshavn og Hjørring.

 

Rektor Karsten Asmussen holdt sin dimissionstale 11 gange i løbet af fredagen og lørdagen for eleverne på htx Hjørring, htx Frederikshavn og hhx Hjørring. I alt blev der dimitteret 288 elever – og det på vidt forskellige måder.

Alle steder foregik det klassevis. Hos htx i Hjørring foregik det i Atriumgården, hvor studenterne sad ved borde sammen med tre ledsagere. Hos htx i Frederikshavn blev arrangementet afviklet i Det Musiske Hus med eleverne placeret på scenen. Og hos hhx i Hjørring var det stående dimission på en halv time.

Corona-dimission
At dimissionen ikke blev afviklet som vanligt, skyldtes naturligvis coronaen, som har betydet at Børne- og Undervisningsministeriet har udstukket et regelsæt for afholdelse af dimission. Og det har betydet, at dimission er blevet afholdt på et væld af nye forskellige måder over alt i Danmark. Drive-in-dimission, virtuel dimission og altså også på alternativ vis hos EUC Nord.

Rektor Karsten Asmussen er tilfreds med afviklingen, der foregik i god ro og orden.

- Det er en ekstraordinær situation, og jeg vil klart foretrække den traditionelle udgave, hvor alle studenterne er samlet og sammen med deres familier. Men vi har forsøgt at give studenterne en fin og højtidelig dimission, hvor vi havde de normale indslag som taler, diplomuddeling og musik. Og jeg synes, det er gået godt med glade studenter, der er klar på næste kapitel af deres liv.

Den uvisse fremtid
Rektors tale til studenterne fokuserede på overgangen fra skolelivet og videre mod noget uvist.

- Uvisheden kan være livsbekræftende, sagde han og talte også om de valg, der nu skal træffes.

TV2 blev citeret flittigt og Steffen Brandts ord faldt i god jord hos især forældre.

- Kys det nu det satan liv – og grib det, fang det, før det er forbi, lød det fra Karsten Asmussen – 11 gange.

I alt dimitterer erhvervsgymnasiet på EUC Nord 288 elever: 84 på htx Frederikshavn, 101 på htx Hjørring og 103 på hhx i Hjørring. Højeste snit på 12,1 fik Emilie Skjødt Petersen fra 3. c på hhx Hjørring.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close