Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
04.10.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

11 fiskere går med til kameraovervågning

- Jeg er utroligt glad for aftalen. Vi skal kontrollere, at tingene sker, som de skal, og der ikke bliver overfisket, siger fiskeriminister Mogens Jensen. Foto: Rasmus Krøll, TV2 Nord
Fiskeriminister Mogens Jensen (S) og Danmarks Fiskeriforening er søndag blevet enige om en aftale om overvågning af fiskefangst i Kattegat. 11 fiskere har meldt sig frivilligt til at få overvågningskameraer ombord på deres kuttere, som skal overvåge deres fangst.

 

- Jeg er utroligt glad for aftalen. Vi skal kontrollere, at tingene sker, som de skal, og der ikke bliver overfisket, siger Mogens Jensen til TV2 Nord.

En af de fiskere, der frivilligt har meldt sig, er Gregers Jacobsen, der fisker jomfruhummer ved Læsø.

- Jeg ser nogle perspektiver i at finde en løsning på den her fastlåste situation. Det er derfor, jeg har sagt ja, forklarer han.

Oprindeligt var der lagt op til, at 15 både i Kattegat skulle tvinges til at have kameraovervågning af fangsten for at sikre, at fiskerne ikke har for stor bifangst af torsk, hvis bestand i Kattegat er presset. Derfor er formanden for Strandby Fiskeriforening, Claus Hjørne Pedersen, glad for, at den nye aftale er baseret på frivillighed.

- Nu har vi brugt et år på at påvirke den politiske situation, og det er vi ikke kommet i mål med. Derfor er det bedre at gå ind i et projekt med 11 frivillige i stedet for 15, der er tvunget, siger Claus Hjørne Pedersen til TV2 Nord.

Aftalen skal i første omgang gælde i et år, hvorefter den skal evalueres.

- Om det er 15 eller 11 har ikke den store betydning i første del af fasen. Det er her vi skal danne os erfaringer med, hvordan det gøres på den bedst mulige måde, når det skal bredes fuldt ud efterfølgende, siger fiskeriministeren.

Men selvom der er blevet indgået en aftale, mener formanden i Strandby Fiskeriforening ikke, at der endeligt er sat punktum i sagen.

- Vi håber jo, at vi fortsat kan påvirke det politiske system, men det kan godt være, vi står her igen om et år, erkender han.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Rasmus Krøll, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close