Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
26.09.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

11 nye havkajakroere bestod afgørende prøve

I torsdags var der prøve for de nye havkajakroere i Frederikshavn Havkajakklub. Klubben har uddannet 11 nye havkajakroere, og ved aftenens prøve skulle kursisterne vise, om de gennem det seks uger lange kursusforløb havde fået de fornødne færdigheder til at kunne frigives.

 

Der skulle ved prøven forevises forskellige roteknikker, og der var særlig fokus på, at kursisterne beherskede de forskellige redningsteknikker.

Uddannelsen begyndte 16. august 2020 med en hel dag i Østervrå Svømmehal, hvorefter resten af uddannelsen primært er foregået med udgangspunkt i Marinaen og vandet ud for Marinaen.

De vigtigste ting at kunne for en havkajakroer er at kunne redde sig selv og at kunne redde en makker. Det er blevet øvet mange gange i løbet af uddannelsen.

- De nyuddannede roere har tit talt om, hvor trygge de har været ved at ro, idet de har vidst, at de kunne redde sig selv eller redde en makker, hvis uheldet skulle være ude og man skulle kæntre, fortæller formand Hans Chr. Højslet, Frederikshavn Havkajakklub.

Alle de nye roere bestod prøven og kan nu blive frigivet til selv at ro, når de har roet 100 kilometer sammen med en erfaren roer. Mange af dem har allerede været med på længere roture, herunder på klubtur på Ryå, fællesroning med Sæby Ro- og Kajakklub og en madpakketur til Hirsholmene.

Chefinstruktør Michael Eilersen uddelte kursusbeviser til de nye havkajakroere og roste dem for deres positive tilgang til "at blive våde".

Afslutning på kurset blev behørigt fejret med "bobler", hvorefter grillen blev tændt og tredje halvleg gik i gang med pølser og brød, øl, vand og vin, fællessang og hyggeligt samvær med snak om aftenens prøver og de kommende aktiviteter i klubben.

De to næste kurser afvikles i foråret 2021, og holdene er næsten allerede fyldt op.

- Det er helt fantastisk med den gode start, store interesse og store tilslutning, vi har oplevet i klubbens første halve år. Nu overgår vi til vintersæsonen, hvor vi vil ro fast hver weekend og laver "kajak-yoga" en gang ugentligt, oplyser Hans Chr. Højslet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close