Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
10.01.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

12-årige Amalie: Det er fedt at hjælpe andre

Amalie Brandt var forleden dag forbi sit lokale bibliotek i Østervrå for at få hjælp til at indberette de tre gode gerninger, hun indtil videre har lavet hjemme hos sine forældre.
12-årige Amalie Brandt fra Østervrå vil gerne hjælpe, hvor hun kan, og forleden dag fandt hun ud af, via sit lokale bibliotek, at hendes indsats ikke bare kunne glæde forældrene, men også via Danmarksindsamlingen kan hendes gode gerninger blive omsat til støtte for syriske børn.

 

"Gør en god gerning og hjælp udsatte børn i Syrien". Sådan lød budskabet fra 4. januar, da DR og en række samarbejdspartnere engagerede landets børn og unge i den gode sags tjeneste.

For hver god gerning udløser en donation på 20 kroner fra Novo Nordisk Fonden til Danmarksindsamlingen. Gerningerne registreres online eller på et af landets biblioteker – og altså også på et af Frederikshavn Kommunes fem biblioteker.

Derfor var Amalie forleden dag forbi sit lokale bibliotek i Østervrå for at få hjælp til at indberette de tre gode gerninger, hun indtil videre har lavet hjemme hos sine forældre. Amalie og hendes klassekammerater i 6. klasse på Torslev Skole var nemlig på den sidste dag med hjemmeundervisning blev stillet opgaven: Lav tre gode gerninger for dine forældre, og det skulle være et stykke arbejde, som de ikke plejede at lave derhjemme.

Amalie greb hurtigt støvsugeren og gav hele huset en ordentlig omgang. Bagefter blev juletræet tømt for pynt og smidt ud, alt julepynten blev pakket ned og stillet væk, og sidst, men ikke mindst, tømte Amalie tørretumbleren og lagde alt tøjet sammen.

Én, der var rigtig glad for al den aktivitet, var Amalies mor, Kirstine Brandt, som blev glædeligt overrasket over datterens hjælp.

- Amalie er faktisk rigtig god til at hjælpe til herhjemme. Hun laver for eksempel tit mad og bager, men jeg blev da glædeligt overrasket, da hun helt uden videre gik i gang med støvsugeren og alt det andet, fortæller Kirstine Brandt med et stort smil.

Amalie hørte om Danmarksindsamlingen fra sit lokale bibliotek, og det gav ideen til at få de tre gode gerninger registreret, så de på den måde kommer til at glæde mere end én gang.

- Jeg synes, det er fedt, at alle børn kan være med til at hjælpe børn, der har brug for det. Jeg synes selv, det er rigtig dejligt at kunne hjælpe andre, og jeg kan helt sikkert sagtens finde på at lave flere gode gerninger til fordel for Danmarksindsamlingen, forsikrer Amalie Brandt.

Danmarks Indsamling 2022
Gode Gerninger er en kampagne i forbindelse med Danmarks Indsamling 2022, hvor børn hjælper børn. Ramasjang, Ultra, DR Lær, FDF, Friluftsrådet og landets biblioteker samler ind til Danmarks Indsamling 2022 sammen med de yngste danskere.

Danmarksindsamlingen er en tilbagevendende hjælpeaktivitet, der siden 2007 har engageret tusindvis af landets børn.

Du kan finde inspiration til gode gerninger og registrere dem på hjemmesiden godegerninger.nu, og du kan læse mere om Danmarksindsamlingen på danmarksindsamlingen.dk.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close