Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.02.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

13-årig skøjteløber vinder bronze ved NM i Norge

Babeth Hansson Østergaard var eneste dansker på medaljeskamlen.
13-årige Babeth Hansson Østergaard fra Skøjte og Sports forening Nord (SOSNORD) i Frederikshavn var den eneste dansker, der vandt en medalje ved weekendens nordiske mesterskaber i Stavanger i Norge.

 

Det var første gang, at Babeth Hansson Østergaard repræsenterede Danmark ved NM. Hun har kæmpet med sygdom et stykke tid, og flyveturen til Stavanger var en hård tur, da hun var præget af en slem forkølelse med ondt i ørerne.

Danmark havde 10 deltagere med i Norge. Efter sit korte program, hvor SOSNORD-løberen havde småfejl i et af springene, lykkedes det Babeth Hansson Østergaard at få en tredjeplads.

Dagen efter kunne hun godt se, at der var meget hård konkurrence blandt finnerne og hun var klar over, at der virkelig skulle kæmpes for at forsvare tredjeplads.

Hendes holdkammerater fra SOSNORD gav megen støtte igennem hele konkurrencen. Dette hjalp Babeth Hansson Østergaard, da hun havde det så dårligt, at hun tænkte på at trække sig fra konkurrencen.

Hun fokuserede og satte for første gang et nyt tripplespring til konkurrencen. Dette var nok til at beholde tredjepladsen.

Guld: Janna Jyrkinnen, Finland.
Sølv: Peppi Vallenius, Finland.
Bronze: Babeth Hansson Östergaard, Danmark.

De øvrige danskere i denne række blev nr. 13, 17 og 18 ud af 20 løbere.

Babeth Hansson Østergaard fik ros for sit flotte skøjteløb fra overdommeren, som sagde, at hun er en løber i verdensklasse.

22. februar er der mulighed for at opleve NM-bronzevinderen på hjemmebane, når SOSNORD afvikler sin egen klubkonkurrence med deltagelse af 35 løbere.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close