Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.06.2021 | Af: Michael Frederiksen

18 ordblinde elever slap grebet om tung elefant

18 ordblinde elever fra 6.-8. klasse i Distrikt Øst i Frederikshavn Kommune har netop afsluttet projektet Ordekspressen. Børn, lærere og Ungdomsskolen er enige om, at det har været særdeles udbytterigt, og at det bør følges op med nye tilbud til unge ordblinde.

 

Ordekspressen - et projekt støttet af Egmont Fonden – har hjulpet de 18 ordblinde elever med at styrke deres faglige niveau samt personlige og sociale kompetencer. Det handler om, at de ikke blive sat væsentligt tilbage i uddannelsessystemet fra start.

Tina Thomsen, lærer på Tranåsskolen og en af underviserne på Ordekspressen, mener, at projektet medvirker til, at de ordblinde elever ikke længere slæber rundt på en tung elefant.

- Det er et meget tungt dyr, som de har slæbt rundt på inde i sig. Den har vi nu fået ud i rummet og italesat. Eleverne har måske for første gang oplevet at være i et fællesskab med fælles problemstillinger, vurderer Tina Thomsen.

Marcus Nygreen Ammonsen fra Nordstjerneskolen er en af de 18 ordblinde, som har deltaget i projektforløbet.

- Det har været spændende, og når vi skulle lave noget fagligt, var det nemmere at hjælpe hinanden, fordi vi har samme vanskeligheder, siger Marcus Nygreen Ammonsen.

Ordekspressen har lært ham, at han kan lære det samme som andre børn, men det tager bare lidt længere tid.

Ordekspressen er udviklet og forankret i Ungdomsskoleforeningen og støttet af Egmont Fonden. Forløbene blev afviklet i et samarbejde mellem ungdomsskolen og folkeskoler i henholdsvis Skanderborg, Frederikshavn, Slagelse og Guldborgssund kommuner. Undervisningen foregik på læringscamps med hold på i alt 18 elever, hvor der var tilknyttet et team af fire undervisere.

- Vi har fået et fantastisk fællesskab, og det er nogle glade børn, som vi sender hjem hver dag. Det er for mig et bevis på, at det har været en rigtig god dag for dem, mener Tina Thomsen.

Hun appellerer nu til, at Frederikshavn Kommune griber bolden og følger op på de gode erfaringer med Ordekspressen.

- Det kan være lektiecaféer på de individuelle skoler, i ungdomsskoleregi eller et andet sted, hvor ordblinde kan mødes og være sammen. Det bør vi bruge nogle ressourcer på, udtaler Tina Thomsen.

Souschef Christian Nonboe Mikkelsen, Ungdomsskolen, er også begejstret for Ordekspressen, som skulle have været et forløb på tre uger, men på grund af COVID-19 blev det i Frederikshavn Kommune skåret ned til to uger.

- Vi er alle sammen blevet dygtigere og har fået en bedre forståelse af, hvad det er for nogle udfordringer, denne gruppe af elever har, og hvordan vi bedre kan støtte dem. Det, der får fokus, vokser. Når vi støtter unge, som har en udfordring, så går eleverne ud af døren med en fornemmelse af, at der en vej ud. Og hvis de arbejder hårdt og bruger de hjælpemidler, der er, så flytter der noget, fortæller Christian Nonboe Mikkelsen.

I videoen kan du høre Tina Thomsen fortælle, hvordan samtlige ordblinde scorede et flot 12-tal i en prøve for elever i 9. klasse.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close