Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
05.04.2022 | Af: Michael Frederiksen

183 flygtninge fra Ukraine i Frederikshavn Kommune

De ukrainere, som ankommer i morgen, skal bo i Skagen.
35 ukrainske flygtninge er i disse timer på vej i bus fra Rumænien til Frederikshavn. De ankommer onsdag formiddag, hvilket bringer antallet af flygtninge fra Ukraine op på 183 i Frederikshavn Kommune.

 

De flygtninge, som buschauffør Bent Christensen fra J.C. Turist i Ålbæk og to kolleger har hentet i Rumænien, skal bo på Ankermedet Plejecenter og i ældreboliger på Sct. Laurentii Vej i Skagen.

P.t. er der ni ukrainske flygtninge i Skagen samt 29 i Ålbæk, hvor de har fået stillet ældreboliger på Stationsvej til rådighed.

38 ukrainere bor i ældreboliger på Mejerivej i Ravnshøj, mens 72 bor i ældreboliger på Ingeborgvej i Frederikshavn. Værelsesafdelingen i Arena Nord har også været brugt til indkvartering, men i disse dage samles alle flygtninge i Frederikshavn på Ingeborgvej.

- Vi synes, det går fantastisk. Det er nogle flinke mennesker. Vi oplever en stor ydmyghed. De er kommet til Danmark uden de store forventninger, siger afdelingschef Anders Andersen, Projekt og Integration i Frederikshavn Kommune.

Han mærker, at ukrainerne, som er kommet til Frederikshavn Kommune, ønsker at blive i området, når de får deres opholdstilladelse. Det er der dog kun få, så indtil videre har fået. Systemet arbejder ikke så hurtigt som ønsket.

- Det er ærgerligt, at det tager tid, for de vil også gerne arbejde, men det må de først, når deres ansøgning om opholdstilladelse er gået igennem, og vi har flere virksomheder, som tilbyder ukrainerne job, forklarer Anders Andersen.

Han roser i den forbindelse samarbejdet mellem det private og offentlige i Frederikshavn Kommune. Gæstfriheden er stor, og det sætter ukrainerne pris på.

Fra bussen, som er på vej til Frederikshavn fra Rumænien, oplyser Bent Christensen, at der er mange små børn blandt de 35 passagerer. De rejser med deres mødre. Der er blot to mænd med i bussen.

- Vi skulle have haft en gruppe på 15 personer med, men de kom ikke ud af Ukraine, da en nødkorridor desværre var lukket, fortæller Bent Christensen.

Det er anden gang på tre uger, at han tager initiativ til at hente ukrainske flygtninge. Særligt én person er han glad for er med i bussen.

- Jeg har en bedstemor med, hvis datter og barnebarn kom med første gang til Frederikshavn. Hun kom ikke med, fordi hun havde glemt sit pas. Hun græd af glæde, da bussen kom. Det er nogle dejlige mennesker, fastslår Bent Christensen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Bent Christensen

FOTO: Bent Christensen

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close