Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.01.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

200 flere end forventet vaccineret mod COVID-19

- Det var nærmest smertefrit, sagde en tydeligt lettet Henning Byrdal, der ellers havde være lidt nervøs for dagens indsprøjtning.
975 borgere i Frederikshavn Kommune blev i dag vaccineret mod COVID-19. Det er 200 mere end forventet.

 

499 plejehjemsbeboere blev vaccineret efter planen, men herudover har 476 ansatte på de i alt 14 plejecentre i kommunen også modtaget vaccinen. Det er markant flere end de 265, der var beregnet, men da det har været muligt at få syv doser ud af hver ampul, der egentlig er beregnet til fem vacciner, har det været muligt at tilbyde vaccinerne til yderligere personale.

Mange medarbejdere var klar til at møde ekstra ind og få vaccinen, og derfor er det samlede antal af personer i Frederikshavn Kommune, der har modtaget vaccinen, ikke det estimerede 775, men 975 personer.

Klokken 9.40 i dag fik 85-årige Henning Byrdal fra Plejecenter Strandgården det første vaccinestik mod COVID-19 i Frederikshavn Kommune. Og allerede kl 16.30 havde samtlige beboere på kommunens plejecentre fået vaccinen.

- Det var nærmest smertefrit, sagde en tydeligt lettet Henning Byrdal, der ellers havde være lidt nervøs for dagens indsprøjtning.

I alt har 499 beboere fået vaccinen, og kun meget få har takket nej til vaccinen.

- Særligt i en tid, hvor Frederikshavn har kæmpet med stigende smittetal, og vi i øjeblikket kæmper for at få smittekæderne under kontrol i især Sæby, er det her simpelthen sådan et dejligt lys i mørket. Den høje tilslutning til vaccineprogrammet vidner også om, at vores ældre i den grad er klar til et liv med mere flere sociale sammenkomster og mindre afstand. Det glæder vi os alle sammen til, siger borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen.

Der venter nu det andet stik med vaccinen, der forventes at kunne gives inden for tre til seks uger.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Frederikshavn Kommune

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close