Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.06.2022 | Af: Michael Frederiksen

22 valgsteder reduceres til 15 - enighed i byrådet

Et enigt byråd vedtog onsdag aften at reducere antallet af valgsteder i Frederikshavn Kommune fra 22 til 15. Der var kun få bemærkninger til forslaget.

 

Fem valgsteder lukker, fordi der er under 500 stemmeberettigede. Det drejer sig om Hulsig, Brønden, Understed, Lyngså og Præstbro. Derudover nedlægges to valgsteder i Frederikshavn by, således at alle skal stemme i Arena Nord. Det drejer sig om over 17.000 personer.

- Nogen spørger os, hvordan det går med parkering og trafikafvikling, når alle i Frederikshavn by skal stemme i Arena Nord, men der er to tilkørselsveje og to parkeringspladser. Desuden er det slut med at bladre i valgbog. Fremover får vi digitale valglister, hvilket sparer tid, siger borgmester Birgit S. Hansen, som lover at evaluere byrådets reduktion af valgsteder.

Christina Lykke (SF) synes, det er en god idé at skære antallet af valgsteder ned.

- Verden ændrer sig hele tiden, og i den økonomisk belastende situation. vi befinder os i nu, giver det god mening, at vi prøver med 15 valgsteder. Jeg har det dog også sådan, at vi må kigge på det igen, hvis stemmetallet falder meget til folketingsvalget (næste valg, som senest kommer om små 11 måneder, red.), udtaler Christina Lykke.

Økonomien vejer også tungt hos Mette Hardam (V), men hun hæfter sig desuden ved, at vi generelt er mere mobile, end da valgstederne blev født.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

Kommentarer

 

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close