Gå til hoved-indhold
14. december 2023 - kl. 21.12

30 kajakroere deltog i Lucia Kajak på Voer Å

  • 1 af 4
  • 2 af 4
  • 3 af 4
  • 4 af 4
    Kl. 19.00 vendte kortegen rundt ude ved yderhavnen, hvorefter man roede retur til inderhavnen, hvor publikum stod og tog imod, og der var opbakning til at synge Lucia-sangen. Foto: Brian Mølgaard
Af: Michael Frederiksen

Det var Lucia-dag i går, og Voersaa Kajakklub havde inviteret til Kajak Lucia på Voer Å med udgangspunkt fra Voersaa Kajakklub. Det var tredje gang, at Voersaa Kajakklub arrangerede Kajak Lucia.

Der var deltagere fra KajakTeam Nord i Strandby, Sæby Ro- og Kajakklub, Frederikshavn Havkajakklub og naturligvis Voersaa Kajakklub selv.

- I alt var 30 roere på vandet, og det var et pragtfuldt syn med alle disse kajakker. Kajakkerne var alle udstyret med kreative typer af belysning, fortæller formand Hans Chr. Højslet, Frederikshavn Havkajakklub.

Udover alle kajakroerne var arrangementet bakket op af hele Voersaa by, der dels var nede og kigge på, dels med til at synge Lucia-sang sammen med roerne, dels var med til at støtte klubben ved at købe brændte mandler, pølser, æbleskiver, gløgg, kaffe, øl og vand.

Alle skulle mødes kl. 17.00, hvor kajakkerne skulle gøres klar, pyntes og være klar til isætning i vandet. Derefter var der omklædning til kajaktøjet. Kl. 17.30 serverede klubben en rigtig dejlig karrysuppe med brød til. Kl. 18.15 var der afgang for alle kajakker. Kl. 19.00 vendte kortegen rundt ude ved yderhavnen, hvorefter man roede retur til inderhavnen, hvor publikum stod og tog imod, og der var opbakning til at synge Lucia-sangen.

- Den videre rute gik op ad åen, hvor vi vendte ved det store sving ved de sidste huse i Voersaa og retur til inderhavn og klubhus igen. Herefter var der pølser, gløgg og æbleskiver og hyggeligt samvær på tværs af alle de fremmødte roere og tilskuere siger Hans Chr. Højslet.

Voersaa Kajakklub havde sat 100 fakler op langs åen, så der var lys på ruten. Derudover var der mange af lodsejerne, der også havde sat lys og fakler op, og mange af dem stod langs ruten og gav fine hilsner med til turen.

Voersaa Kajakklub havde entreret med PixlArt fra Østervrå, der havde opstillet en bus, hvor der var diverse billeder og film fra Voersaa Kajakklub, oprettelse, byggeri og dagligt liv.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...