Gå til hoved-indhold
16. april 2021 - kl. 00.04

306.988 kroner på vej til fem lokale initiativer

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Dybvad Borgerforening søger om tilskud til etablering af spang i Søparken. Den skal dog være bredere end vist på billedet.
Af: Michael Frederiksen

Fem forskellige projekter i Gærum, Strandby, Dybvad, Hulsig og Kvissel søger Distriktsudvalget i Frederikshavn Kommune om i alt 306.988 kroner. Og centerchefen for Teknik & Miljø er i det gavmilde hjørne. Han indstiller, at udvalget i næste uge bevilger alle pengene.

Fællesvirke Strandby søger om tilskud til et legeskib og en jolle, der udgør anden og sidste etape af etableringen af en legeplads ved "De Røde Huse" på Strandby Havn. På legeskibet er der blandt andet monteret rutsjebane, ror, hængebro og klatrenet. Skibet har en jolle på slæb via et kraftigt ankertov, og jollen er udstyret med tre kraftige fjedre, der gør, at den vipper i alle retninger, når børnene leger på den.

Håbet er, at legepladsen kan stå færdig inden sommerferien og være med til at skabe en tro på en lysere fremtid for både havnen og byen.

Det samlede budget er på 129.987,50 kr., og egenfinansieringen udgør 20.000 kr. samt frivilligt arbejde for 5.000 kr. Der søges om et tilskud fra Distriktsudvalget på 104.988 kr.

Dybvad Borgerforening søger om tilskud til etablering af spang i Søparken. I udkanten af byen ligger Søparken, hvor Dybvad Borgerforening har shelterplads, legeplads, foreningshus samt en motionssti rundt om søen, som foreningen selv vedligeholder. For år tilbage etablerede de ”Den Nye Søpark”, som er et naturområde med vandløb, bro og indhegning til mindre dyrehold samt udsigtsplads med bænk, mindesten og flagstang.

Borgerforeningen vil etablere en spang som en del af stisystemet over vådområdet, der adskiller byen og Søparken. Spangen, som er en lav gangbro, skal udføres i ædeltræ og

vil ifølge foreningen fremstå som et både brugbart og elegant element i bybilledet.

Spangen skal kunne bruges af alle byens borgere; motionister på gå- og løbeture, byens ældre - også kørestolsbrugere, børn fra byens institutioner samt de mange andre gæster, som benytter deres shelters og Søparken.

Det samlede budget er på 267.000 kr., og egenfinansieringen udgør 10.000 kr. samt frivilligt arbejde for 40.000 kr. Den øvrige finansiering dækkes af øvrige fonde og lokale

pengeinstitutter. Der søges om et tilskud fra Distriktsudvalget på 100.000 kr.

Hulsig og Omegns Borgerforening og Forsamlingshus søger om tilskud til forskønnelse af stationspladsen i Hulsig. Hensigten er at skabe en indbydende "Port til Skagen".

Foreningen ønsker at forvandle det triste område på stationspladsen til et samlingssted for både de lokale beboere og forbipasserende på deres vej til Skagen - eller sydpå. Stationspladsen er det centrale punkt i byen og vil derfor være ideelt som rasteplads, info-punkt og udgangspunkt for folks videre rejse. Endvidere har området potentiale til at

blive forsamlingsplads for beboere og turister, for eksempel ved den traditionsrige dans om juletræet.

Det samlede budget er på 385.000 kr., og egenfinansieringen udgør 30.000 kr. Der er ikke medtaget frivillige arbejdstimer. Den øvrige finansiering dækkes af tilskud fra LAG Nord, fonde samt sponsorater fra både private og virksomheder. Der søges om et tilskud fra Distriktsudvalget på 30.000 kr.

Gærum Borgerforening søger om tilskud til et legetårn på Tumlepladsen til de mindste børn. Foreningen ønsker, at legepladsen skal være for børn i alle aldre, og som den ser ud

nu, mangler der legeredskaber, der motorisk kan udfordre og sanseligt stimulere de yngste børn. Derfor vil borgerforeningen bygge et legetårn med blandt andet rutsjebane, kravlehul, bro, rat, kugleramme samt kryds og bolle.

Håbet er, at foreningen med det nye legetårn kan imødekomme de børnefamilier, der har givet udtryk for, at der mangler legeredskaber på Tumlepladsen, der kan udfordre

de 0-3 årige.

Det samlede budget er på 79.500 kr., og egenfinansieringen udgør 5.000 kr. samt frivilligt arbejde for 2.000 kr. Den øvrige finansiering dækkes af 25.000 kr. fra ENV Fonden. Der

søges om et tilskud fra Distriktsudvalget på 47.500 kr.

Kvissel Borgerforening søger om tilskud til et nyt hegn omkring lege-/samlingspladsen i en strækning på cirka 70 meter. Det nuværende hegn omkring pladsen er saneringsmodent, og af hensyn til børnenes sikkerhed skal hegnet skiftes ud, da legepladsen ligger ud til vejen og jernbanen.

Det samlede budget er på 37.500 kr., og egenfinansieringen udgør 10.000 kr. samt frivilligt arbejde for 3.000 kr. Der søges om et tilskud fra Distriktsudvalget på 24.500 kr.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...