Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.02.2020 | Af: Michael Frederiksen

4,2 mio. kr. til flere voksne i børnehaverne

Frederikshavn Kommune får i år tildelt 4,2 millioner kroner til mere pædagogisk personale i børnehaver og vuggestuer.

 

Partierne bag finansloven er nu klar med planen for, hvordan en ekstra halv milliard kroner i 2020 skal give flere pædagoger i landets vuggestuer og børnehaver.

Målet er, der i 2025 maksimalt må være tre børn pr. voksen i vuggestuerne og seks børn per voksen i børnehaverne. Frem til den fulde indfasning er der blevet lovet 500 millioner kroner ekstra til området om året, mens der i 2025 vil blive afsat 1,6 milliard kroner.

Af finansloven fremgik det dog ikke, hvordan den halve milliard om året skulle fordeles, men det har partierne bag nu løftet sløret for, skriver TV2.dk.

Pengene vil blive fordelt blandt kommunerne efter antal børn på 0-5 år. Det betyder, at de kommuner med flest børn får mest, mens kommunerne med færrest børn får mindst.

Frederikshavn Kommune får 4,2 millioner kroner til 3.100 børn. Til sammenligning får Hjørring Kommune 5 millioner kroner til 3.700 børn. Brønderslev Kommune får 3,2 millioner kroner til 2.400 børn, mens Aalborg Kommune får 18 millioner kroner til 13.300 børn.

Hvis kommunerne skal have del i de 500 millioner, skal de forpligte sig til at bruge dem på pædagogisk personale, men ikke nødvendigvis uddannede pædagoger.

- Med den her aftale tager vi de første vigtige skridt til en bedre kvalitet i landets daginstitutioner. Der skal være flere pædagoger, pædagogiske assistenter og medhjælpere, så børnene får den opmærksomhed, de har fortjent, siger undervisningminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S), i en pressemeddelelse.

Pædagogernes fagforening, BUPL, er derimod ikke imponeret.

- Alle kan se, at hverdagen for børn og pædagoger er voldsomt presset i vuggestuer og børnehaver. Det går ud over børnenes trivsel og udvikling. Så det haster med at få pengene brugt til ansættelse af flere pædagoger, siger formand for BUPL, Elisa Rimpler, til TV2.dk

 

BillederTilføj billede


FOTO: Claus Jochumsen

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close