Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
11.05.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

47-årig mand igen frikendt for Eddie-drab

Torsdag tager landsretten stilling til strafudmålingen. Foto: Per Frank Paulsen, TV2 Nord
Onsdag eftermiddag har Vestre Landsret stadfæstet den dom, som Retten i Hjørring afsagde sidste år i Eddie-sagen. Dengang blev den 47-årige mand frikendt for drabet mod Eddie Karl-Johan Christensen på en landejendom ved Nielstrup, mens han blev kendt skyldig i usømmelig omgang med lig.

 

- Han følte sig presset til den disposition med afbrænding af liget, og det har Retten også slået fast, siger forsvarsadvokat Jens Christian Christensen til TV2 Nord.

54-årige Bengt Johan Reistad blev sidste år kendt skyldig for drabet i byretten, og den dom stadfæstede Landsretten i dag.

Bengt Johan Reistad nægtede ethvert kendskab til drabet, og derfor valgte Statsadvokaten dengang også at anke frikendelsen af den 47-årige mand.

Kriminaltekniske beviser var afgørende

Onsdag var landsrettens dommere og nævninge dog enige i, at det var den 54-årige Bengt Johan Reistad alene, der om aftenen 9. maj 2020 slog Eddie Karl-Johan Christensen ihjel.

Under afgørelsen lagde dommerne vægt på sagens kriminaltekniske beviser, og at Bent Johans Reistads forklaring forekom konstrueret, hvorimod den 47-årige har fastholdt sin forklaring under hele forløbet.

Landsretten slår fast, at man ikke ved, om Eddie var død, da han blev lagt på bålet, oplyser TV2 Nord.

Torsdag tager landsretten stilling til strafudmålingen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Per Frank Paulsen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close