Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
22.06.2022 | Af: Michael Frederiksen

57-årig følte sig truet af dreng på biblioteket

En 57-årig mand fra Frederikshavn anklager dreng for at true ham med knytnæver i aftentimerne på Frederikshavn Bibliotek, og han kritiserer en vagt for at være passiv.

 

- Jeg har den seneste måned to gange været udsat for, at arabiske drenge har generet mig og været modbydelig over for mig og andre på biblioteket efter klokken 18, siger manden, hvis navn er Kanal Frederikshavn bekendt.

Han oplyser, at de arabiske drenge løber rundt på deres løbehjul på biblioteket og støjer og råber.

- De smider også rundt med bøger og de ting, som er på biblioteket, siger manden, som i fredags forlod biblioteket ved 20-tiden.

Han oplyser, at otte børn kom ind på biblioteket.

- Den ene var araber. Jeg har aldrig set ham før, men han bliver ved med at råbe af mig, truer mig med knytnæver og kalder mig dumme dansker. Selv om jeg er 57 år, var jeg bange for ham. Jeg går ikke på biblioteket for at blive truet og råbt efter. Det er ikke første gang, de råber af mig, men det er første gang, jeg har følt mig truet, fortæller han.

Han mødte en vagt foran biblioteket.

- Men han ville intet gøre og sagde, jeg skulle tale med ledelsen af biblioteket.

Den 57-årige mener, at Frederikshavn Bibliotek er blevet en legeplads for børn, når personalet gør hjem. Han foreslår, at biblioteket enten lukker kl. 16.00 eller sætter personale på til kl. 20.00.

Kultur- og borgerservicechef Anette Ravnholt oplyser til Kanal Frederikshavn, at manden har skrevet til Frederikshavn Bibliotek adskillige gange - senest om episoden i fredags.

- Vi kender godt denne borger, som har skrevet til os adskillige gange, hver gang om arabiske drenge. Vi er p.t. i gang med at se vores overvågning igennem for at se, om vi kan finde episoden på video, siger Anette Ravnholt.

Generelt oplyse hun, at Securitas hver aften kommer forbi biblioteket i den selvbetjente åbningstid mellem kl. 18-21, og i weekenden flere gange hver aften. Endvidere kommer Frederikshavn hundepatrulje hver aften kl. 18.00 for at låse af mellem Borgertovet og biblioteket og igen kl. 21 for at låse biblioteket af.

- Jeg har talt med Securitas om episoden i fredags, og vi er i løbende dialog med Securitas, således at alle borgere trygt kan bruge biblioteket i den selvbetjente åbningstid. Generelt er min holdning, at det selvbetjente bibliotek er en fantastisk mulighed for alle borgere til at hente bøger med videre, når det passer den enkelte. Biblioteket er endvidere et mødested, hvor alle har lov til at opholde sig – ung som gammel, fastslår Anette Ravnholt.

Såfremt Frederikshavn Bibliotek konstaterer, at en enkelt borger ikke overholder retningslinjerne, er der mulighed for at give karantæne for brug af biblioteket i en periode.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close