Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
16.05.2022 | Af: Kanal Frederikshavn

67 projekter skal skabe naturoplevelser i mørket

Friluftsrådet giver 1,5 millioner kroner i tilskud til 67 projekter under puljen "Nat i naturen - naturoplevelser i mørket".


 

Ét af projekterne er i Frederikshavn Kommune. Skagen Fuglestation og Dansk Ornitologisk Forening modtager 33.300 kroner i tilskud til guidede ture på Grenen med observationer og formidling om nattens dyr og fugle.

Målgruppen er børnefamilier og turister. Udstyret vil fremover indgå i lignende ture og aktiviteter for offentligheden.

Kan man spille discgolf, tage på ridetur, køre mountainbike, ro kajak, løbe orienteringsløb og meget andet efter mørkets frembrud? Svaret er ja. Det viser en række projekter, som Friluftsrådet har givet tilskud til under puljen "Nat i naturen - naturoplevelser i mørket".

Puljen har til formål at styrke lokale foreninger og andre aktørers mulighed for at skabe friluftsaktiviteter og naturoplevelser, når det er mørkt.

- I mørket bliver vi udfordret på vores sanser, og vi oplever derfor naturen på en helt anden måde, end når det er lyst. Vi kan se et stort potentiale i at udbrede naturoplevelser og friluftsliv i mørket, for det kan bidrage til, at flere kommer ud i naturen - også i vinterhalvåret, siger Winni Grosbøll, direktør for Friluftsrådet.

Friluftsrådet håber, at de støttede arrangementer kan inspirere flere til at tage ud i naturen, også når det er mørkt.

- For nogen kan det måske være lidt grænseoverskridende at tage ud i naturen, når det er mørkt. Derfor har vi med denne pulje givet penge til en masse spændende aktiviteter, hvor foreninger og andre aktører tager folk i hånden og viser dem, hvor meget man egentlig kan lave i naturen, når det er mørkt, og hvad det er for nogle helt særlige oplevelser, man kan få derude, siger Winni Grosbøll.

Der er i alt givet 1,5 millioner kroner i tilskud til 67 projekter i hele landet, som via åbne arrangementer demonstrerer de mange forskellige friluftsaktiviteter, man kan lave i naturen efter mørkets frembrud.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close