Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
29.06.2020 | Af: Michael Frederiksen

7.a i dårligt humør, da sommerferien begyndte

7.a skal skilles, selv om klassen er velfungerende og ønsker at fortsætte sammen.
7.a på Nordstjerneskolen var i dårligt humør, da de i fredags blev sendt på sommerferie. Skolens ledelse har nemlig til stor frustration for de fleste elever besluttet at ryste posen og lave helt nye 8. klasser efter sommerferien.


 

7.a er en meget velfungerende klasse. De vil fortsætte sammen, men henvendelser til borgmester Birgit S. Hansen, formand Anders Brandt Sørensen, Børne- og Ungdomsudvalget, skolens daglige ledelse og skolebestyrelsen har intet ændret.

- Der virker som om, at skolebestyrelsen har haft høreværn på med ekstrem høj rockmusik i ørerne. De lytter slet ikke til os. Det føles som om, at de har trukket lod om klassernes sammensætning efter sommerferien, siger Laura Feldskov fra 7.a.

Færre elever betyder, at der kun skal være fire 8. klasser mod fem 7. klasser. Det har eleverne i 7.a fuld forståelse for, men de undrer sig over, hvorfor eksempelvis fire af de fem klasser ikke har fået lov til at fortsætte sammen - suppleret med eleverne fra den sidste 7. klasse. Én af klasserne har ifølge 7.a ingen interesse vist for at forblive sammen. Der er kun 19 elever i denne klasse, så 7.a mener, det vil være nemt at sende henholdsvis fem, fem, fem og fire elever herfra ind i de fire andre klasser.

"Vi kan slet ikke forestille os en hverdag uden alle disse skønne og dejlige personer. Vi har to ordblinde og en fra K/Specialklasserne, der har fået det meget bedre af at komme ind i vores klasse. Vi støtter alt hinanden, selv om man er ordblind eller har det svært", skriver 7.a blandt andet i brevet til Birgit S. Hansen og Anders Brandt Sørensen.

Nyheden om, at de godt 115 elever i de kommende 8. klasser ville blive fordelt i fire nye klasser, slap ud 5. maj ved en fejltagelse. Det var hverken skoleledelsen eller -bestyrelsen, der stod som afsender på den overrumplende nyhed.

- Vi blev meget chokerede og flere græd, husker Kasper Kristensen fra 7.a.

Men allerede samme dag tænkte eleverne i 7.a: "Hvad kan vi gøre?" De overvejede en demonstration foran skolens kontor, men den blev dog aldrig til noget.

Nu håber de i stedet for, at denne artikel på Kanal Frederikshavn kan gøre en forskel og faktisk ændre ledelsens drastiske beslutning om at lave fire helt nye 8. klasser.

- Hvis Tanja (afdelingsleder Tanja Stoklund Munch, red.) finder ud af, at vi er så utilfredse med det, som vi er, og jo flere der kommer til at læse det her, så vil hun måske tænke: Det er noget l... det her. Det er ikke i orden at splitte os, når vi kun har to år tilbage, håber Laura Feldskov.

Henvendelsen til Birgit S. Hansen og Anders Brandt Sørensen udløste dette svar fra de to politikere:

"Det er rigtigt, at vi i byrådet har vedtaget et budget, som gør, at vi er nødt til at lave sammenlægninger. Derfor skal jeres årgang gå fra fem til fire klasser. Måden, man laver sammenlægninger på, er en anden sag. Det er skolebestyrelsen og ledelsen på jeres skoles ansvar. Det har byrådet ikke noget at gøre med, og vi kan ikke blande os".

Distriktsleder Søren Højer Torp Andersen og skolechef Anette Nedermark har også svaret 7.a, og de fastslår, at beslutningen om at lave fire helt nye klasser er truffet efter et møde med elevernes forældre samt nuværende og kommende lærere.

"Som skole er der rigtig mange hensyn at tage, og erfaringer fra tidligere år viser, at denne måde (lave helt nye klasser, red.) at gøre det på, giver nogle gode, nye klasser. I vil få masser af nye kammerater og vil fortsat kunne ses med jeres nuværende kammerater i frikvartererne og i fritiden", skriver Søren Højer Torp Andersen og Anette Nedermark.

Kasper Kristensen er bestemt ikke imponeret over ledelsens svar.

- Der står, at vores klasselærere har været med inde over beslutningen. Det tvivler vi meget på, og vi ved fra nogle af lærerne, at de er lige så trætte af denne situation, som vi er, siger Kasper Kristensen.

Alle elever fik mulighed for at aflevere en liste med fire navne, som de gerne vil i klasse med efter sommerferien. Både Laura Feldskov og Kasper Kristensen fik kun opfyldt ét ønske. Sådan er situationen åbenbart for mange af eleverne.

Ifølge Laura Feldskov har flere elever fra 7.a givet udtryk for, at de nu ønsker at flytte til Privatskolen i Frederikshavn, Frederikshavn Friskole eller endda en skole i en anden by.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close