Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.09.2021 | Af: Michael Frederiksen

84 nyere lejligheder skal repareres for 13,3 mio. kr.

Der er 84 lejligheder, og alle bygninger skal pakkes ind i stilladser og repareres. Arbejdet er netop gået i gang, og det fortsætter til ultimo 2022.
Frederikshavn Boligforenings kun otte-ni år gamle udsigtslejligheder i Strandkanten i Sæby er ramt af en byggeskade, som medfører vandindtrængning ved karnapper samt skader på pudsede facader. 

Skaderne koster 13,3 millioner kroner at udbedre. Driftschef Jesper Nymark, Frederikshavn Boligforening, oplyser til Kanal Frederikshavn, at der skal laves nye inddækninger ved altaner,  og facadepudsen repareres for utætheder.

Der er 84 lejligheder i Sæby Strand (afdeling 45), og alle bygninger skal pakkes ind i stilladser og repareres. Arbejdet er netop gået i gang, og det fortsætter til ultimo 2022.

Sagen er anmeldt til Byggeskadefonden, som har godkendt skaden og dækker en stor del af udbedringsudgiften. Byggeskadefondens tilsagn dækker 10,77 millioner kroner. og Frederikshavn Boligforening skal dermed selv finansiere 2,53 millioner kroner ved optagelse af realkreditlån, og det kræver en kommunal garanti på 100 procent.

Sagen behandles onsdag i Økonomiudvalget i Frederikshavn Kommune. Kommunaldirektør Thomas Eriksen indstiller, at udvalget anbefaler Byrådet at godkende en ansøgning om 100 procent kommunal garanti for lånet til udbedring af byggeskaden i Sæby.

  

I 2019 vurderede Byggeskadefonden, at det kun ville koste cirka fire millioner kroner at udbedre skaderne, men licitationen sendte altså udgiften op på 13.3 millioner kroner.

Beboerne kan glæde sig over, at der ikke følger huslejestigninger med i kølvandet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Frederikshavn Boligforening

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close