Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
19.05.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

52-årig svensker nægter sig skyldig i drab på Eddie

Efterforskningen viser, at Eddie blev skudt og siden forsøgt brændt i et forsøg på at skjule forbrydelsen. Foto: Per Frank Paulsen, TV2 Nord
En 52-årig svensk mand er i dag i Retten i Hjørring blevet varetægtsfængslet frem til 12. juni i sagen om drabet på 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen. Han blev dræbt om aftenen 9. maj på Rendborgvej ved Nielstrup, og liget af ham blev siden forsøgt brændt.

 

Den 52-årige nægter sig skyldig og tager forbehold i forhold til at kære afgørelsen om varetægtsfængslingen. Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi Kim K. Kristensen til TV2 Nord.

Dermed er tre personer anholdt og sigtet i sagen efter paragraf 237 i straffeloven, der handler om manddrab.

Den 52-årige mand blev anholdt mandag aften på havnen, da han ankom med færgen fra Göteborg.

Grundlovsforhøret blev holdt for lukkede døre efter anmodning fra anklager Kim K. Kristensen, der argumenterede for, at et åbent grundlovsforhør ville være skadeligt for sagens videre efterforskning.

Politiet har, siden de torsdag i sidste uge foretog ransagninger på blandt andet den ejendom på Rendborgvej ved Frederikshavn, hvor Eddie Karl-Johan Christensen holdt til, været meget fåmælte i sagen, og grundlovsforhøret fredag, hvor et ægtepar på henholdsvis 45 og 46 år blev fængslet, fandt sted for såkaldt dobbelt lukkede døre, så end ikke sigtelsen mod dem kom offentligheden for øre.

Nu har politiet så offentliggjort, at deres efterforskning har vist, at den 39-årige Eddie blev dræbt 9. maj om aftenen. Efterforskningen viser videre, at han blev skudt og siden forsøgt brændt i et forsøg på at skjule forbrydelsen.

- Der er tale om en sag med nogle voldsomme omstændigheder, og af hensynet til de efterladte og til sagens sagens fulde efterklaring kan vi ikke udtale os nærmere om selve drabet, udtaler vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi Frank Olsen, til TV2 Nord.

I pressemeddelelsen fremgår det dog, at det er både afhøringer og forklaringer kædet sammen med flere fund på det formodede gerningssted, der gør at politiet kan fastslå, at 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen blev skudt, hvorefter liget blev brændt og forsøgt bortskaffet.

Den 39-årige Eddie Karl-Johan Christensen var for tre år siden impliceret i et spektakulært slagsmål nord for Frederikshavn - et slagsmål, hvor han blev forsøgt dræbt. Han blev ved et tilfælde fundet lemlæstet og med voldsomme skader i hovedet bag i en varebil overhældt med benzin. Planen var ifølge politiets opfattelse, at Eddie Karl-Johan Christensen skulle brændes af.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Per Frank Paulsen, TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close