Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.09.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Abildgård Kirke rykker juleaften ind i Arena Nord

Sognepræst Kenny Gottlieb, Abildgård Kirke: - Det bliver den samme jul, vi kender med de samme salmer og med de samme evangelier, men i nogle nye rammer.
Abildgård Kirke i Frederikshavn har lejet Arena Nord for at kunne have plads til alle til julegudstjeneste 24. december.

 

- Den store udfordring er, at rigtig mange kommer til jul. Det er vi glade for, men vi kan slet ikke være så mange, siger sognepræst Kenny Gottlieb, Abildgård Kirke, til TV2 Nord.

På grund af corona-restriktioner kan det ikke lade sig gøre at samle de omkring 1200 mennesker, der plejer at komme til julegudstjeneste. Der skal nemlig - som alle andre steder - holdes afstand, så lige nu kan der kun være op til 160 mennesker i Abildgård Kirke.

Derfor rykker årets julegudstjeneste 800 meter væk fra kirken og over til Arena Nord, hvor der kan samles 500 mennesker. Her vil Abildgård Kirke 24. december kunne samle 1000 mennesker fordelt over to gudstjenester.

- Verden er i opbrud i øjeblikket. Jeg tror, det er vigtigt som kirke at repræsentere noget fastforankret, og det er juleaften, siger sognepræst Kenny Gottlieb.

Nu er udfordringen så, at få halgulvet i den store arena til at være kirkegulv, ligesom der skal tænkes utraditionelt i de uvante rammer, når der skal laves et alter.

- Vi tager udfordringen op og ser, om vi kan lave et rum, hvor der kan holdes gudstjeneste. Det er stort, smiler direktør i Arena Nord, Per Malmberg, som tilføjer, at Arena Nord lever af at samle folk og skabe glæde.

- Og det kan vi også gøre juleaften. Hvis det er noget, der skal gentages næste år, så er vi klar til det, lover han.

Selvom rammerne for gudstjenesten i år bliver anderledes, forbliver én ting helt sikkert ved det gamle.

- Det bliver den samme jul, vi kender med de samme salmer og med de samme evangelier, men i nogle nye rammer, siger sognepræst Kenny Gottlieb.

Til november har Abildgård Kirke sit første arrangement i Arena Nord, for det kniber nemlig også med pladsen, når kirkens konfirmander skal samles.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close