Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
31.10.2018 | Af: Kasper Lau

Ældreområdet snydt for 6,9 mio. til varme hænder

Kasper Lau: - Kommunens medarbejdere og borgere indenfor ældreområdet oplever hver eneste dag, hvor presset området er, men nu bliver området snydt for 6,9 millioner til flere varme hænder.
Byrådsmedlem Kasper Lau (DF) har skrevet dette indlæg: I forbindelse med finansloven for 2018, som blev vedtaget mellem regeringen og Dansk Folkeparti, blev der afsat midler til en pulje til bedre bemanding indenfor ældreområdet. 

 

Fra denne pulje får Frederikshavn Kommune årligt tildelt 6,9 millioner til flere varme hænder og til opjustering af arbejdstiden for deltidsansatte indenfor ældreområdet.

I en tid, hvor den nære velfærd er under et kolossalt pres og borgerne oplever besparelser indenfor de mest grundlæggende områder af vores velfærdssamfund, så burde det selvsagt være let for os lokalpolitikere at blive enige om, hvordan de 6,9 millioner skulle bruges, nemlig på flere varme hænder.

Derfor var jeg særdeles forundret over, at da vi i Socialudvalget skulle behandle, hvordan pengene skulle bruges, så viste der sig et flertal bestående af Socialdemokratiet, som ønskede at bruge 5,9 millioner på tre projekter fremfor varme hænder - kun Venstre og Dansk Folkeparti stemte imod.

Dansk Folkeparti og Venstre ønskede derfor at få sagen behandlet i byrådet, hvor jeg stillede et ændringsforslag, som ville have betydet, at kommunen ville bruge 4,8 millioner på varme hænder indenfor hjemmeplejen og 2,1 millioner til flere varme hænder på plejehjemmene i kommunen. Det var nemlig det, som kommunen havde skrevet i deres ansøgning til puljen, at de ville bruge pengene på.

Ude ved kommunens dygtige medarbejdere og borgere, som har behov for hjælp, er det nemlig tydeligt, hvad der er behov for, nemlig flere varme hænder og mere tid i stedet for projekter, som alligevel ikke kommer til at gøre en forskel ude i den virkelige verden.

Dette behov blev også slået fast af Sektorformanden for SOSU-området i FOA Frederikshavn, Gitte Christensen, som forleden bragte et debatindlæg om sagen.

Men også i byrådet viste der sig et flertal bestående af Socialdemokratiet og SF, som forsat vil bruge hele 5,9 millioner på tre projekter, som ikke giver nogle varme hænder, mens Venstre, Enhedslisten, Konservative og Dansk Folkeparti stemte for ændringsforslaget, som ville have betydet et væsentligt bidrag af flere varme hænder.

Kommunens medarbejdere og borgere indenfor ældreområdet oplever hver eneste dag, hvor presset området er, men nu bliver området snydt for 6,9 millioner til flere varme hænder og i stedet får de nogle projekter, som kun symptombehandler i stedet for, at der bliver gjort noget ved det åbenlyse problem, nemlig at der mangler varme hænder.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close