Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
27.03.2021 | Af: DEBAT-INDLÆG

Affaldsforbrændingen skal konkurreceudsættes

Byrådsmedlem Ida Skov (EL), Frederikshavn Kommune, har skrevet dette indlæg: Da Enhedslisten sidste år gik med i affaldsaftalen, var det for at forhindre en privatisering af affaldssektoren og sikre en grønnere, mere klimavenlig affaldssektor.

 

Kommunerne skulle have en chance for en planlagt reducering af affaldsforbrænding i stedet for den skadelige privatisering, som der desværre hele tiden har været flertal for.

Kommunernes liste over, hvordan der kunne lukkes ned for affaldsforbrændingen blev for cirka en måned siden afvist af Energistyrelsen.

Vi i Enhedslisten mener, at embedsværkets afvisning er usaglig.

Enhedslisten har efter Energistyrelsens afvisning stillet en lang række spørgsmål og påpeget uklarheder og fejl for at få en afklaring af grundlaget.

Alle vores spørgsmål er desværre blevet ignoreret, og forligskredsen har i dag taget en principiel beslutning om at gå videre med konkurrenceudsættelse. Det kan Enhedslisten ikke støtte op om. Derfor har vi dags dato trukket os fra forliget. Vi mener, forudsætningerne for aftalen er brudt.

Konkurrenceudsættelsen er både dårlig for det demokratiske ejerskab i Danmark, men også en risikabel beslutning for konsekvensen risikerer at blive stigende CO2-udledninger.
En anden konsekvens kan hurtigt blive ekstraregninger til forbrugerne, helt tilfældigt efter om fyret overlever eller går konkurs med gæld.

Vi kan bedre kæmpe videre for klimaet og imod konkurrenceudsættelse uden for aftalen, og det vil vi fortsætte med at gøre.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close