Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
06.12.2017 | Af: Michael Frederiksen

Affaldssortering: Politisk kritik af Forsyningen

Politikerne i Plan- og Miljøudvalget i Frederikshavn Kommune uddeler ikke ligefrem topkarakterer, når det gælder Forsyningens håndtering af sagen om den fremtidige affaldssortering.

 

Forsyningen har i et brev til cirka 20.000 husstande skrevet, at alle énfamiliehuse i Frederikshavn Kommune fra 1. april 2018 får en ny affaldsbeholder med to rum. Det ene rum er til madaffald, og det andet er til restaffald. Affaldsbeholderen bliver tømt hver anden uge, og husejerne får en kapacitet til affaldet, der svarer til den, de har i dag, står der i brevet.

Men ifølge politikerne er Forsyningen for hurtigt uge. Det nye regulativ skal først sendes i høring. Formand Anders Brandt Sørensen blev overrasket, da han læste brevet. Plan- og Miljøudvalget behandlede sagen på et møde i går og kom frem til denne beslutning:

"Udvalget konstaterer, at Forsyningen har orienteret borgerne om den fremtidige affaldssortering, inden nye affaldsregulativer har været i høring hos borgerne. Udvalget vil gå i dialog med Forsyningen, inden regulativerne sendes i høring 8. januar 2018."

Mogens Brag fra Venstre er medlem af Plan- og Miljøudvalget (PMU):

- Jeg er helt enig med udvalgsformanden. Vi sender som politikere sådan en sag i høring med henblik på efterfølgende eventuelt at tage højde for indsigelser. Hvis ikke vi har mulighed for at lytte til eventuelle indsigelser, så er der jo ingen idé i en høring, udtaler Mogens Brag til Kanal Frederikshavn.

Han mener, at PMU i dialog med Forsyningen nu er nødt til at have en proces beskrevet, hvor en ægte høring bliver en del af det.

- At forbrugerne så er fejlagtigt oplyst, det må der rettes op på via en ny henvendelse. Overordnet set er affaldssortering jo en god idé, men formalia skal naturligvis være i orden, pointerer Mogens Brag.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close