Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
14.09.2020 | Af: Kanal Frederikshavn

Alzheimerforeningen har brug for din støtte lørdag

Mennesker med demens og deres pårørende er blandt de mest udsatte under COVID-19. Der er derfor brug for din støtte, når Alzheimerforeningens frivillige i Frederikshavn går på gaden for at samle ind til mennesker med demens lørdag 19. september. 

 

COVID-19 trækker stadig smertefulde spor blandt de 85.000-90.000 familier, der lever med en demenssygdom. Senest har Frederikshavn Kommune igen indført besøgspåbud på alle plejehjem og sociale botilbud.

Den lange isolationstid på plejehjem og i eget hjem har forværret sygdommen for mange og skabt sorg og bekymring blandt de pårørende. Andre familier har oplevet, at de dagstilbud, der normalt har skabt mening i hverdagen hos mennesker med demens og aflastet de pårørende, har været lukket ned med stress og utryghed til følge. Faktisk oplever over halvdelen af de pårørende, at deres mentale heldbred er blevet markant forværret under COVID-19. Det viser en ny undersøgelse fra Alzheimerforeningen.

Alzheimerforeningen har fra begyndelsen af krisen kæmpet for at få mennesker med demens på dagsordenen og bringe støtte og hjælp ud til alle de hårdt ramte familier. Man har blandt andet udvidet rådgivningen og været med til at udvikle digitale alternativer, så flere mennesker med demens blandt andet har fået mulighed bevare kontakten til deres kære og deltage i meningsfulde aktiviteter.

- Vi har oplevet en firdobling af henvendelser til vores Demenslinie. Generelt er vi blevet mødt af en stemning af frygt og håbløshed. Det er noget, familierne kommer til at mærke konsekvenserne af i lang tid, og der venter os en kæmpe opgave med at give dem en håndsrækning i de kommende måneder, fortæller direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.

Alzheimerforeningen er fuldstændig afhængig af bidrag fra private for at kunne fortsætte sin indsats for mennesker med demens. Derfor er dit bidrag til landsindsamlingen afgørende. I Frederikshavn kan du møde de frivillige indsamlerne på gaden lørdag 19. september kl. 11:00-14:00.

Læs mere på www.huskedagen.dk, hvor du også kan melde dig som indsamler. Se hvilke byer der samles ind i her.

Fem ting, du bør vide om demens:

  • Husk, at demens ikke kun rammer hukommelsen, men også påvirker en masse andet i et menneske
  • Demens er ikke en naturlig følge af alderdom, men skyldes sygdom i hjernen
  • Cirka 85.000- 90.000 mennesker lider af demens i Danmark
  • Mennesker med demens er blandt de mest sårbare og syge mennesker i Danmark
  • Det er muligt at leve et godt liv med demens med den rette støtte og hjælp
 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close