Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
24.06.2020 | Af: Michael Frederiksen

Amanda Seafoods afviser beskyldning om fup

Amanda Seafoods i Frederikshavn er af en anonym person i fiskeribranchen blevet anmeldt til Fødevarekontrollen for systematisk at fuppe danskerne, når de under varemærket Glyngøre påstår, at fiskefars er lavet af frisk fisk.

 

Fødevarekontrollen har bedt Amanda Seafoods om at ændre procedure, men det nægter den frederikshavnske virksomhed, som er ejet af Insula.

- Der er tale om friske, ferske råvarer, der bliver frosset ned og tøet op for at stabilisere produktet, altså undgå bakterier. Anprisningen er sket på denne måde i over 20 år. Forbrugerne kender produktet. Så vi mener ikke, det er vildledende, siger direktør Jesper Kold Sørensen til Ekstra-Bladet.

Amanda Seafood vil ifølge avisen sagsøge Fødevarekontrollen, hvor en medarbejder ifølge akter i sagen beskyldes for at være kammerat med den anmelder, som Fødevarekontrollen nægter at fortælle, hvem er.

Jesper Kold Sørensen føler sig "kriminaliseret for en anprisning, som hele industrien beviseligt har benyttet i over 20 år," som han udtrykker det.

- Derefter kan vi ikke kan få aktindsigt i anmelders identitet, og det er meget besynderligt. Begrundelserne er som taget ud af en dårlig film, siger Jesper Kold Sørensen til Ekstra-Bladet.

Fødevarekontrollen forklarer her, hvor anmelderen får lov til at være anonym.

- Vi tager forbrugeranmeldelser alvorligt, og det er vigtigt for os, at folk kommer med tips og anmeldelser. Det værner også om det samfundshensyn, at folk, som dermed hjælper os i vores arbejde ved at komme med vigtige informationer, ikke skal frygte at komme i problemer, siger Michael Rosenmark, chef for Fødevarekontrollens rejsehold.

 

BillederTilføj billede

Der er desværre ingen fotos/videoklip til denne nyhed.

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close