Gå til hoved-indhold
08 december. 2023

Ambulanceberedskab: Venstre opfordrer Regionsrådet til at omgøre beslutning

  • 1 af 1
    Venstre: - Vi håber, at Regionsrådet vil lytte til vores bekymringer og handle i vores bedste interesse. Foto: Per Frank Paulsen
Af  Venstres byrådsgruppe

Venstre byrådsgruppe har skrevet dette indlæg: Borgerne i Sæby er knap kommet sig ovenpå slagteriets lukning, før endnu en trist nyhed rammer byen. Denne gang er det Region Nordjyllands spareplaner, der bestemt ikke tilsmiler sæbynitterne. Regionen ønsker at slukke ambulancernes sirene lokalt, når de lukker Sæbys nærstation fra nytår. 

Venstre ser med stor bekymring herpå.

Ambulanceberedskabet spiller en afgørende rolle i vores samfund. Det er vores sikkerhedsnet i nødsituationer, hvor hvert sekund tæller. Ved at fjerne ambulanceberedskabet i Sæby sætter vi ikke kun vores borgere i fare, men vi underminerer også vores lokale sundhedssystem.

Vores landsdel er præget af en stigende andel ældre borgere, hvor nærhed til sundhedsvæsenet er af afgørende betydning for at føle tryghed. Derudover er Sæby “storby” for et meget stort opland.

Det er derfor helt uforståeligt, at man vælger at skære ned på ambulanceberedskabet i netop det område. Vi har netop brug for et stærkt og effektivt beredskab, der kan imødekomme de stigende behov og sikre hurtig og pålidelig hjælp til vores borgere.

Vi håber, at Regionsrådet vil lytte til vores bekymringer og handle i vores bedste interesse. Vi har brug for et stærkt ambulanceberedskab i Sæby og Frederikshavn Kommune generelt, og vi håber, at Regionsrådet vil omgøre denne beslutning og prioritere vores sikkerhed og velfærd.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...