Gå til hoved-indhold
06 december. 2023

Ambulancen i Sæby forsvinder 1. januar 2024

  • 1 af 1
Af  Gitte Kiilerich og Karsten Thomsen

Byrådsmedlemmerne Karsten Thomsen og Gitte Kiilerich (begge S) har skrevet dette indlæg: Vores bange anelser holdt stik. Nu har vi fået bekræftet af regionen, at ambulancen med base i Sæby fjernes 1 januar.

Kære politiske og administrative ledelse i regionen. Det er vi ikke trygge ved. Vi har brug for et ambulanceberedskab i en by med 8.000 indbyggere og et stort opland. Vi har desuden også mange arbejdspladser og turister. Et er, at vi skal trække svaret ud. Noget andet er, at der ikke kommer svar frem på: Hvad så?

Vi er selv lokalpolitikere og er også med til at spare. Det kender vi og forstår. Men vi forstår ikke, at I ikke er mere offensive med at forklare, hvad I så har tænkt jer. Vi har igen hørt "på vandrørene" - og ikke fra regionen - at der kommer en akutbil i Østervrå. Det er godt.

Men det hjælper ikke Sæby og opland, og det hjælper ikke, at I sender en bil bemandet med én behandler (akutbil), hvis man f.eks. har en blodprop og skal transporteres til et sygehus. Og selvom ambulancen kommer frem efter akutbilen, ja, så betyder ventetiden meget.

Vi beder om svar. Det handler om tryghed.

Og lige til sidst: Er det rigtigt, at der også forsvinder et nat-ambulanceberedskab fra Frederikshavn?

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...