Gå til hoved-indhold
09. marts 2023 - kl. 00.03

Anbringelser giver fortsat økonomisk hovedpine

  • 1 af 2
    FOTO: Frederikshavn Kommune
  • 2 af 2
Af: Michael Frederiksen

Blot en måned inde i 2023 er Børne- og Ungdomsudvalgets budget allerede ramt af store udfordringer, og det er igen-igen anbringelsesområdet, som giver administrationen økonomisk hovedpine.

Sagen lander på politikernes bord i næste uge, og her fremgår det, at stigningen i antallet af anbringelser er større end budgetteret, og kommunen oplever en øget kompleksitet i forbindelse med anbringelserne.

Alene når det gælder anbringelser kigger udvalget ind i et forventet merforbrug på 13 millioner kroner. Det er opgjort pr. 31. januar 2023. 

Merforbruget skyldes primært, at centret i anden halvdel af 2022 oplevede en stigning i antallet at børn og unge, som blev anbragt udenfor hjemmet. Disse anbringelser forventes nu at få helårseffekt i 2023.

På baggrund af de seneste prognoser forventer Center for Familie at foretage anbringelser svarende til 214,8 helårsanbringelser, hvilket er en stigning på 16,5 helårsanbringelser set i forhold til de 198,3 helårsanbringelser, som centret foretog i 2022. Staten refunderer i gennemsnit 19 procent af centrets udgifter til anbringelser, mens de resterende 81 procent finansieres af Center for Familie.

Området har i efterhånden mange år været præget af store budgetoverskridelser og tillægsbevillinger.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...