Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
30.09.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Anklager: Begge tiltalte skal dømmes for drab

De sidste ord er ved at være sagt ved Retten i Hjørring i retssagen om drabet på Eddie Karl-Johan Christensen på en landejendom ved Nielstrup.

 

Torsdag kom anklagemyndigheden med sin afsluttende procedure ved Retten i Hjørring, hvor to svenske mænd på henholdsvis 46 og 53 år er tiltalt for i forening eller ved forudgående aftale at have skudt, brændt og dræbt Eddie Karl-Johan Christensen.

Specialanklager Kim Kristensen indledte ifølge TV2 Nord sin procedure med at fortælle, at det ikke er mærkeligt, at der i straffesager med flere tiltalte vil opstå en situation, hvor de tiltalte peger på hinanden som gerningsmand.

Ved de foregående retsdage ved Retten i Hjørring har de to tiltalte netop givet forskellig forklaring på, hvad der skete mellem 9. og 11. maj sidste år, hvor Eddie Karl-Johan Christensen blev dræbt på Rendborgvej.

Den 53-årige tiltalte forklarede, at han ikke havde dræbt Eddie, og han har heller ikke havde et bud på, hvem der gjorde, mens den 46-årige direkte pegede på den 53-årige som drabsmand.

- Det er vigtigt for mig at slå fast, at der ikke er tale om en enten eller sag. Med det mener jeg, at det ikke kun er den ene, der kan drages til ansvar. De tiltalte skal dømmes for at have dræbt Eddie sammen. Det var den 53-årige, der skød Eddie, men den 46-årige agerede på en sådan måde før, under og efter drabet, at han også skal erklæres skyldig, hvad enten Eddie døde af skuddene eller ved at blive lagt på bålet, sagde Kim Kristensen ved Retten i Hjørring.

Anklager: 46-årige mere troværdig
Anklageren lagde i sin procedure vægt på, at den 46-åriges forklaring i høj grad understøttes af den efterforskning, der er blevet lavet i sagen af politiet, ligesom den 46-årige afgav forklaring samme dag, som han blev anholdt, hvor han sagde, at det var den 53-årige, der skød Eddie.

- Den 46-åriges forklaring skal lægges til grund langt hen af vejen, sagde Kim Kristensen, der dog understreger, at den yngste af de to tiltalte har bagatelliseret sin egen indblanding.

Anklagemyndigheden mener nemlig, at den 46-årige er strafferetlig ansvarlig for drabet på Eddie, fordi han ifølge anklageren måtte have indset at Eddie ville dø på det brændende bål, hvis han ikke var død i forvejen.

Kunne ændre forklaring
Ifølge TV2 Nod sagde anklageren også i retten, at små detaljer i den 46-åriges forklaring giver den mere troværdighed, blandt andet en mindre detalje om, at den 53-årige havde en magnet under en vindueskarm på sit soveværelse.

På den anden side sagde anklageren, at den 53-årige ventede i to måneder med at give forklaring i sagen.

- Den 53-årige havde mulighed for at indrette sin forklaring efter de beviser, politiet indhentede, sagde Kim Kristensen ved Retten i Hjørring.

Senere torsdag skal også den 53-åriges forsvarer Karina Skou og den 46-åriges forsvarer, Jens Christian Christensen, give deres afsluttende procedure.

 

BillederTilføj billede


FOTO: TV2 Nord

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close