Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
25.11.2018 | Af: Marcus Linkhorst

Asger Mortensen kæmper ikke mindst for Sæby

Asger Mortensen: - Jeg lover også borgerne, at jeg forholder mig til alt det, der kommer i kommunen, det bliver ikke kun lige her i Sæby.
Kanal Frederikshavns juniorreporter, 15-årige Marcus Linkhorst, har lavet en artikelserie, hvor han taler med alle de nyvalgte kommunalpolitikere i byrådet i Frederikshavn Kommune.

 

Selvom Asger Mortensen (V) i mange år har været aktiv i forskellige foreninger, så er det alligevel noget helt andet at have indflydelse på, hvad der sker i hele Frederikshavn Kommune.

Da der sidste år var kommunalvalg, bød det på en ny opgave for Asger Mortensen. Han fik fra 1. januar 2018 en plads i Frederikshavn Byråd, selv om Venstre gik tilbage fra 10 til 6 pladser i byrådet. Asger Mortensen fik altså flere stemmer end tidligere borgmester Lars Møller og udvalgsformand igennem otte år Mogens Brag.

Kanal Frederikshavn har mødt Asger Mortensen i Sæby Fritidscenter til en snak om hans første år i byrådet, fremtidsplaner og Sæby Fritidscenter. Der var en helt specielt grund til, at det blev i Sæby Fritidscenter.

- Jeg har været foreningsfrivillig mange år, meget på fodbold, men også på aktiviteter i Sæby Fritidscenter, som ender med at være Spektrum. Spektrum er noget af det første, jeg har haft berøring med i byrådet. Hvor den står foran en kæmpe forandring. Hvor der skal bygges en hal til, og den eksisterende skal renoveres. Så det får et helt nyt udseende, noget vi har glædet os til i mange år. Foreningslivet har også efterspurgt det, blandt andet skal der laves et helt ”spring-center”, eftersom mange dyrker springgymnastik i Sæby. Så det er jo fantastisk, at der i år 1 i første byrådsperiode bliver vedtaget en plan for Spektrum, lyder det fra Asger Mortensen, som forsætter:

- Jeg vil gerne lige påpege, at jeg er rigtig glad for de udvalg, jeg fik. Kultur- og Fritidsudvalget stod rigtig højt på min liste. Der var nogle mærkesager der, som jeg meget gerne vil ind og røre ved. Børne- og Ungdomsudvalget havde jeg ikke særlig stort kendskab til, men de ligger rigtig tæt op ad hinanden. Det sidste er, at jeg også sidder i Ungdomsbyrådet. Så de tre ting passer rigtig godt sammen, da det er med unge mennesker at gøre. Der er så lige et link tilbage til foreningslivet, jeg har brugt utroligt meget tid i fodboldklubben IF Skjold Sæby. Jeg har også været formand for noget, der hedder Idrætssamvirke, som samler alle idrætsforeninger i kommunen. Så de ting, jeg har involveret mig i, det giver et boost til beslutningsprocessen i byrådet, fortæller Asger Mortensen

Asger Mortensen elsker Sæby, og Sæby elsker Asger Mortensen. Som tidligere nævnt er Asger utrolig aktiv i forskellige foreninger i Sæby. Hans engagement var også en af de ting, der fik ham til at sigte efter byrådet i kommunen.

- Ingen tvivl om, at min forankring i foreningslivet, hvor jeg også havde været medlem af Folkeoplysningsudvalget, også et der stadig eksisterer. Der sad jeg i en byrådsperiode for fire år tilbage og fire år før det, hvor det meget er idræts- og foreningsspørgsmål, man har med at gøre. Så der snuser jeg lidt til det. Men det, der nok rigtig gør det, er, at jeg har godt med tid til det, og så alle de ting, der kommer til at ske i Sæby. Jeg vil gerne være med at til sikre, at det sker, blandt andet Sæby Spektrum, havneudvidelse, kunstgræsbane på vej i IF Skjold Sæby, og de tre ting er vinget af. Senest er der blevet vedtaget et tiltag om hotel- og boligbyggerier på den nye havn. Så der var en masse ting, der lå og var tvivlsomme, så jeg tænkte ”nu er det nu. Jeg vil gerne være med til at presse i den rigtige retning”. Nu er det jo ikke kun mig, der bestemmer det, men jeg tror, det har en betydning, at der sidder nogle lokale politikere. Så alle de ting, der var på vej i Sæby, det trak lidt, fortæller Asger Mortensen.

Hvor meget betyder det for dig, at Sæby Spektrum bliver opført?

-
Det betyder rigtig meget. Det var en mærkesag. De ting, der er her i Sæby, det er mærkesager, det var også det, jeg gik til valg på. For jeg vidste, at hvis jeg skulle vælges ind, skulle det være med vælgere fra Sæby. Men når jeg nu er kommet ind, bliver jeg involveret i hele kommunen, det synes jeg desuden også, jeg er kommet godt i gang med. Mange af de ting vi arbejder med, er hele kommunen, og det forholder jeg mig jo til.

Tidligere på året skulle årets vigtigste forlig indgås, nemlig budgetforliget. For første gang i mange år var Venstre og Socialdemokratiet ikke enige, da der skulle stemmes om budgetforliget.

Hvorfor de stemte Venstre nej?

- Fordi vi synes, vi ikke fik nok med. Det er en mærkesag for os og har været det siden valgkampen, børne- og ungdomsområdet og skolen. Det stod vi op og sagde, at vi ville have en bedre skole. Da vi så kunne se, at pengene ikke kom med, så var vi nødt til at gå ud af budgettet. Uden den store dramatik, men vi fik sat vores fodaftryk, der viser, vi vil kæmpe for folkeskolen fremover også, fortæller Asger Mortensen.

Da der 15. maj var udvalgsmøde i Børne- og Ungdomsudvalget, stod det klart for Socialdemokratiet, hvilke områder de ville spare på. Det var en besparelse, som Venstre bestemt ikke var enig i.

- Helt konkret, så synes vi, at skolen trænger til et kvalitetsløft. Det er på almen-området. Altså den almindelige undervisning, i folkeskolen, kunne godt trænge til nogle midler. Når jeg så snakker midler, så tænker jeg på flere lærere, flere initiativer, så man får en endnu bedre skole. Det er sådan set det, fortæller Asger Mortensen

Hvad er din målsætning i byrådet?

- Min målsætning er, jeg bliver kendt for at være med til at tage beslutninger omkring mine mærkesager. Lige nu er det stadig år 1, hvor man lige skal finde fodfæstet omkring de ting, man skal gå ind i. Men jeg lover også borgerne, at jeg forholder mig til alt det, der kommer i kommunen, det bliver ikke kun lige her i Sæby. Jeg synes selv, jeg har et bredt kendskab, selvom man ikke kan have kendskab til alt i kommunen. Men jeg har et bredt kendskab ved at have arbejdet i Frederikshavn i mange år, kommer fra Understed, så jeg har egentlig været rimelig rundt omkring, siger Asger Mortensen og forsætter:

- En af de mærkesager, der kom igennem i udvalg, som jeg kan være med til at sætte flueben ved, er den her nye Folkeoplysningsorden, den gamle Frederikshavnerordning, der hvor man giver tilskud til de børn, der dyrker idræt. Den har været rigtig mange år undervejs. Jeg vil mene, man har kæmpet med den i godt otte år. Der kunne man ikke rigtig komme ind og lave om det den, det var et kludetæppe af ordninger fra de gamle kommuner, hvor man havde særordninger for nogle foreninger. Man havde ikke helt de samme støttemuligheder, de var ikke ens i hele kommunen. Det har vi fået ensartet og fået en fin ordning, så der er ens vilkår for dem, der dyrker idræt i hele kommunen. Der blev talt rigtig meget om den i valgkampen, den blev også benævnt som 25-års reglen. Det er nok det første flueben, vi kan sætte i udvalget Kultur- og Fritidsudvalget, hvor vi er kommet ud med noget nyt, som ikke var der inden valgkampen, mener Asger Mortensen.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Privat

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close