Gå til hoved-indhold
28. juli 2014 - kl. 04.07

Australsk tv-hold har filmet 14 dage i Fr.havn

  • 1 af 2
    FOTO: Kanal Frederikshavn
  • 2 af 2
    Søndag morgen lavede australierne deres sidste optagelser i Bangsbo Botaniske Have, hvor tv-værten og reporteren PJ Madam stod for det sidste interview af Lasse Burholt.
Af: Kanal Frederikshavn

Frederikshavn har i snart 14 dage dannet ramme om optagelserne til en australsk tv-dokumentar, der fortæller historien bag den tragiske trafikulykke mellem Lendum og Sindal, der sidste år kostede tre børn livet.

Et tv-hold fra programmet Sunday Night på den australske Channel 7 er netop ved at afslutte deres optagelser i Danmark, hvor de blandt andet har interviewet familien O'Shea, som mistede tre børn, og ulykkens anden part, frederikshavneren Lasse Burholt.

Ulykken skete i juli sidste år, da den 40-årige mor fra Australien, Maria O'Shea, ikke overholdt sin vigepligt og derfor drejede ud foran den modkørende, Lasse Burholt.

Sagen vakte stor opmærksom, og Lasse Burholt modtog senere i 2013 en dom for at have kørt for stærkt, da han ramte den venstresvingende bil.

- Jeg blev kontaktet for en lille måneds tid siden af en producer fra Channel 7. Han fortalte, de ville komme til Danmark for at høre min historie. Jeg takkede nej. Sagen blev afsluttet i retten i sidste år. Jeg har jo allerede fortalt min historie til hele Danmark gennem "Et Cetera" (www.etcetera-magazine.dk/lasseburholt), fortæller Lasse Burholt til Kanal Frederikshavn.

Maria O'Shea blev sigtet i forbindelse med ulykken, men blev ikke dømt for sin andel i ulykken grundet formildende omstændigheder.

- Vi var to om den ulykke. Jeg har stået ved mit ansvar fra dag 1. Ulykken er dybt tragisk, men der er ikke mere at fortælle, sagde Lasse Burholt, da han i første omgang afviste at medvirke i den australske tv-dokumentar.

Men han ombestemte sig.

- Jeg meddelte Channel 7, at jeg ville deltage alene for at bringe fakta i spil. Over en meget lang periode sidste år udelod flere medier fakta. Jeg oplevede en sand mediestorm, der bød på alt fra chikaner til trusler - godt hjulpet på vej af familien O'Sheas konstante optræden i danske og irske aviser, fortæller Lasse Burholt.

Produceren Paul Waterhouse har udtalt til dagbladet B.T., at den fulde historie om tragedien aldrig har været fortalt i Australien. Channel 7 har fulgt Maria og Brian O'Shea i Australien og her i Danmark, ligesom tv-holdet laver optagelser med Nordjyllands Politi.

- Vi lavede de første optagelser for snart 14 dage siden, både på ulykkesstedet, i min bil, men også i et studie, der var stillet op på "The Reef", forklarer Lasse Burholt.

Søndag morgen lavede holdet deres sidste optagelser i Bangsbo Botaniske Have, hvor tv-værten og reporteren PJ Madam stod for det sidste interview af Lasse Burholt.

- Det bliver en hudløs ærlig reportage, hvor hver en sten er vendt. Jeg er ekstremt imponeret over, hvor professionelt holdet er, de havde lavet et enormt forarbejde og havde fuldstændig styr på alle fakta og elementer af både sagen og historien, udtaler Lasse Burholt.

Udsendelsen bliver sendt i hele Australien i august, men forventes først at være tilgængelig online i september.

Seneste nyheder

Mest læste nyheder lige nu...