Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
20.07.2021 | Af: Kanal Frederikshavn

Badegæst fanget i fralandsvind på badedyr

Det ser idyllisk ud, men søndag måtte livredderne for alvor i aktion på Palmestranden.
Livredderne på Palmestranden i Frederikshavn måtte i lørdags redde en person, som blev fanget i fralandsvinden på et badedyr.

 

Livredderne blev alarmeret af en badegæst om en person, som på grund af fralandsvinden befandt sig uden for livreddernes primære zone, cirka 500 meter ude fra kysten på et badedyr.

En livredder tog et rescue board ud til personen. Kort før livredderen nåde frem faldt badegæsten i vandet. Livredderen fik personen op på boardet og bevægede sig tilbage mod land. En lokal bådejer kom til og tilbød sin assistance.

Strandene i hele landet er i disse dage fulde af mennesker, der nyder solen og det lune badevand. Men selvom det er skønt badevejr, skaber eksempelvis revlehuller og fralandsvind stadig farlige situationer, advarer livredderne.

- Hvert år har vi redningsaktioner, hvor badegæster bliver fanget i revlehuller eller taget af fralandsvind, og i sidste uge måtte livredderne hente flere personer tilbage på stranden på grund af det. Badegæsterne bliver overraskede over vandets kræfter, og de har ofte ikke energi til selv at komme i land eller går i panik, hvilket skaber nogle alvorlige situationer, fortæller Lasse Serup Jensby, driftsleder i TrygFonden Kystlivredning, og fortsætter:

- I sidste uge hentede vi også to unge mænd i land, som var svømmet for langt ud fra kysten til, at de selv kunne svømme tilbage, og vi kalder jævnligt badegæster tættere på land for at undgå lignende situationer. Vil man gerne svømme en længere tur, så svøm langs med stranden, så man aldrig kommer længere ud, end man kan bunde og selv er i stand til at komme i land.

Aktionstal for strande i Nordjylland med livreddere fra TrygFonden Kystlivredning - uge 28:

• Blokhus: 0 livreddende aktioner, 11 førstehjælpsaktioner, 9 forebyggende aktioner og 217 oplysende indsatser
• Løkken: 0 livreddende aktioner, 5 førstehjælpsaktioner, 22 forebyggende aktioner og 104 oplysende indsatser
• Tornby: 0 livreddende aktioner, 3 førstehjælpsaktioner, 38 forebyggende aktioner og 229 oplysende indsatser
• Palmestranden, Frederikshavn: 1 livreddende aktion, 11 førstehjælpsaktioner, 8 forebyggende aktioner og 160 oplysende indsatser
• Sønderstrand, Skagen: 0 livreddende aktioner, 18 førstehjælpsaktioner, 13 forebyggende aktioner og 468 oplysende indsatser
• Tversted: 0 livreddende aktioner, 5 førstehjælpsaktioner, 0 forebyggende aktioner og 143 oplysende indsatser

 

BillederTilføj billede


FOTO: TrygFonden Kystlivredning

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close