Mobil version Gør Kanal Frederikshavn til min startside
 
17.02.2015 | Af: Kanal Frederikshavn

Bærer sin afdøde mands fingeraftryk i en halskæde

Susanne Hansen mistede sin mand i en tragisk arbejdsulykke, men hun fik lavet en halskæde med sin afdøde mands fingeraftryk, og den betyder alt for hende.
I en branche, hvor der ellers er langt mellem nyhederne, er Buurgaard & Jessen Begraveselsforretning i Elling begyndt at tage aftryk af afdødes fingre og derefter formidle kontakten til en guldsmed. 

 

- En fantastisk idé. Nu har jeg et evigt minde om Hans Jørgen, siger Susanne Hansen, der har sit flotte halssmykke på alle døgnets 24 timer.

Hun mistede sin mand, der var fiskeskipper, i en tragisk arbejdsulykke 4. august 2014 på havnen i Strandby. En af hendes to døtre havde hørt om muligheden for at få taget et fingeraftryk af sin far. Datteren præsenterede idéen for sin mor, og herefter var der ikke langt fra tanke til handling. Det blev taget syv fingeraftryk, og fire af dem er indtil videre blevet til smykker.

Susanne Hansen tager sin halskæde af - i øvrigt for første gang nogensinde - for at vise den. Smykket er lavet af Susanne og Hans Jørgen Hansens to vielsesringe, som er blevet forvandlet til to hjerter. I det mindste hjerte, Susanne Hansens ring, sidder Hans Jørgens fingeraftryk.

- Det giver mig mulighed for altid at holde ham i hånden, og det er dejligt at have et minde om ham, specielt fordi hans aske blev strøet på havet. Vi har ingen gravsted, så smykkerne sætter vi stor pris på. Mine tre børn har alle fået lavet et halskæde med fingeraftrykket, fortæller Susanne Hansen.

Hun er endda selv så heldig, at kæden, som smykket sidder i, er en gave fra Hans Jørgen.

- Halskæden betyder alt for mig. Det føles som om, jeg stadig har ham, siger Susanne Hansen.

Arbejdsulykken kostede to menneskeliv. Også Susanne og Hans Jørgen Hansens nevø døde på grund af giftige dampe i fiskekutterens lastrum.

- Jeg er så ked af, at min bror og svigerinde ikke fik lavet er smykke med et fingeraftryk fra deres søn, men de tænkte ikke over det. De har heldigvis et meget flot gravsted i Kvissel, udtaler Susanne Hansen.

Buurgaard & Jessen Begravelsesforretning samarbejder med guldsmed Kirstine Pepping, designeren bag Smükdekor på Suderbovej i Frederikshavn. Hun er familien behjælpelig med at få lavet præcist det smykke, som familien ønsker med afdødes identitet.

 

BillederTilføj billede


FOTO: Kanal Frederikshavn

FOTO: Kanal Frederikshavn

 

Kommentarer

Del denne artikel

Flere nyheder

Indlæser nyheder
Close